Перник. Десета поред спортна площадка беше открита днес в Перник.

...
Перник. Десета поред спортна площадка беше открита днес в Перник.
Коментари Харесай

Перник: В квартал „Църква“ беше открита десета поред спортна площадка

Перник. Десета подред спортна площадка беше открита през днешния ден в Перник. Игрището се намира в квартал „ Църква “ до 16-то ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Теренът е на стойност 60 000 лв. и е подаяние от компания " Стомана Индъстри " АД. Футболното игрище е с изкуствена настилка, разпростряло се на 600 кв. м. Базата разполага с съвременно осветяване, което дава опция да бъде употребена и през тъмната част на денонощието.
Лентата беше прерязана от кмета на Община Перник Вяра Церовска и шефа на компания „ Стомана Индъстри “ Константин Стаменов, след което бяха публично връчени ключовете на шефа на образователното заведение Елена Лозанова с благопожелание по-дълго време да бъде непокътнато и съхранено спортното оборудване.
На церемонията участваха и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, както и кмета на обитаемото място Румен Петров, който изрече специфична признателност за новото игрище.
„ Искам да изкажа моето огромна благодаря на г-на Стаменов, тъй като всичко, което говорихме стана факт и спортната площадка, и видеонаблюдението. Всичко се дължи на неговото съществено и отговорно отношение към Перник и жителите. Това е десетата поредна отворена безвъзмездна спортна площадка и първата като подаяние. Радвам се за тази прелестна облага. Надявам се, че това ще е началото на още многото неща, които ще се случват “, сподели кметът Вяра Церовска.
Директорът на „ Стомана Индъстри “ зави, че е благополучен, че с новата площадка се способства за здравето на подрастващите.
„ Пожелавам да се употребява безаварийно и най-много да са живи и здрави децата. Радвам се, че това беше един наш ангажимент, който най-сетне успяхме да осъществим “, добави Стаменов.
На откриването на площадката беше готова и специфична стратегия от възпитаници и самодейци от кв. " Църква ". Хубавата облага съответствува и с 50 годишния празник на локалното учебно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР