Перник. Читалище Паисий Хилендарски“ в село Кралев дол отбеляза 92

...
Перник. Читалище Паисий Хилендарски“ в село Кралев дол отбеляза 92
Коментари Харесай

Перник: Читалище „Паисий Хилендарски“ в село Кралев дол отбеляза 92 години от основаването си с успешно приключилия ремонт на сградата

Перник. Читалище „ Паисий Хилендарски “ в село Кралев дол означи 92 години от основаването си с сполучливо завършилия ремонт на постройката. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Средствата за ремонтните действия са отпуснати от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет със съдействието на кмета на Перник Вяра Церовска.
„ Щастлива съм, че на този важен празник, където са непокътнати българската традиция, песни и танци, както и празника Сурва, сполучливо завърши ремонтът на читалището. Всички ние се гордеем с наличието на това духовно средище, тъй като то е запазило българщината. Благодарение на него продължаваме задачата на нашите предци- съхраняваме традициите и не забравяме корените на своята история. Продължавайте и отсега нататък да творите и да ни радвате с триумфите си “, показа кметът Вяра Церовска и приветства управлението на читалището. Тя уточни, че това е следващата читалищна постройка, която закупи нов образ в община Перник.
„ Сградата е с нова покривната структура и заменена дограма. Обновени са пространствата в културната институция, както и санитарния възел “, разяснява кметът на обитаемото място Пламен Георгиев и пожела на всички самодейци да са здрави и усмихнати и да съхраняват направеното за идните генерации.
Читалището в селото беше едно от потърпевшите при земетресението през 2012 година.
По мотив празника му беше открита галерия на българска шевица, красивите експонати са дело на Еглика Стефанова.
На празника в село Кралев дол бяха още националният ръководител доктор Александър Александров, регионалният шеф Ирена Соколова, зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева, секретарят Радослава Манова, кметът на кв. " Изток " Емил Костадинов и доста локални поданици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР