Перник. Богата културна програма, съчетана с парад на мажоретки и

Перник. Богата културна програма, съчетана с парад на мажоретки и ...

Перник: Богата културна програма подготвят представители на туристическа организация от сръбския град Лесковац за 29-ия фестивал на сръбската скара „Рощилиада“ на 10 август.

Перник. Богата културна програма, съчетана с парад на мажоретки и много веселие, подготвят в Перник представители на туристическа организация в сръбския град Лесковац, съвместно с читалище „Елин Пелин“, по повод 29-ия фестивал на сръбската скара „Рощилиада“. Това съобщиха от Община Перник. Събитието ще се проведе на 10 август и ще започне с дефиле от 16.30 часа, а от 17.00 часа пред Двореца на културата ще бъдат раздадени безплатно плескавици и кебапчета, направени от майстори на прочутата сръбска скара. В рамките на визитата си организаторите ще разкажат за историята на фестивала и програмата за тази година.
И тази година най-големият и най-посещаван фестивал на скарата в Лесковац ще се проведе от 27 август до 2 септември. Той ще приюти десетки майстори на скарата, всяка вечер за гостите на фестивала ще има изпълнения на изявени певци от Сърбия. Ще има програми на самодейни състави, на оркестри, ще се подредят изложби, посветени на фестивала.

Източник: focus-news.net