Перник. Беше направена първа копка на един от изключително значимите

...
Перник. Беше направена първа копка на един от изключително значимите
Коментари Харесай

Перник: Направена е първа копка за изграждането на кръгово кръстовище в кв. „Изток“

Перник. Беше направена първа копка на един от извънредно значимите за града планове за създаване на кръгово кръстовище в кв. „ Изток “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . На церемонията участва кметът на Община Перник Вяра Церовска и екипът ѝ.
" Обектът ще облекчи трафика в един от най-натоварените сектори – улиците „ Юрий Гагарин “ и „ Благой Гебрев “ при влизане в града. При пресичането на двете съществени пътни артерии всекидневно се образуват огромни тапи във времето сред 7.30 и 8.30 ч. и 17.30- 18.30 ч. Оттук минава и огромна част от пътникопотока към столицата ", уточни Вяра Церовска.
Стойността на обекта е 1 822 272,19 лева с Данък добавена стойност. В плана с изключение на създаване на пътната част е планувано и правене на тръбопровод по ул. „ Юрий Гагарин “ с дължина 271м, битов канал Ф400 172м,дъждовен канал Ф-1000174м и Ф 200 134м. Предвидено е ново улично LED осветяване с създаване на нова тръбна мрежа и шахти. Изпълнител на плана е компания ДЛВ ЕООД, а строителен контрол - Булстрой надзор Инженеринг. С построяването на кръговото кръстовище ще се усъвършенства пропускливостта и сигурността на придвижването както на моторните транспортни средства, по този начин и на пешеходците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР