Перник. Ансамбълът за народни песни и танци (АНПТ) Граовска младост“

...
Перник. Ансамбълът за народни песни и танци (АНПТ) Граовска младост“
Коментари Харесай

Перник: Ансамбълът за народни песни и танци „Граовска младост“ отбеляза своя 60-годишен юбилей

Перник. Ансамбълът за национални песни и танци (АНПТ) „ Граовска младост “ подари една прелестна вечер на жителите на Перник, с която означи своя 60-годишен празник. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
Театралният салон в Двореца на културата беше изпълнен до краен лимит, както прилича на един подобен необикновен празник, в който се включиха поредност генерации от танцьори, певици и музиканти дали парченце от себе си през годините и запазили огъня в сърцето си, огън разпален от ритъма на националните танци. Празникът беше почетен от зам.-кмета Денислав Захариев и секретаря на Общината Радослава Манова.
Спектакълът беше една приказна естетика от музика, танци, костюми и невероятна страст, една приказност от нестихващи овации и необикновено наличие на всички реализатори.
Той беше придружен и от доста приветствени адреси, награди и цветя за ръководители и реализатори.
Зам.- кметът Денислав Захариев приветства от името на кмета Вяра Церовска АНПТ „ Граовска младост “ и връчи три плакета на ръководителите – Венцислав Андонов, Тодор Тодоров и Силвия Симеонова.
„ Имам достойнството и удоволствието да насочва към вас най-искрени поздравления във връзка 60-годишнината от основаването на отбор „ Граовска младост “. Благодаря ви от сърце по тази причина, че изпълвате света към нас с повече хубост и ни зареждате с оня необикновен дух и сила, които единствено изкуството може да подари на индивида “, съобщи Захариев и добави, че те са тези, които основават празниците, тези които ни вършат съпричастни с българското духовно и културно завещание и за които най-голямата премия са аплодисментите и насладата в очите на хората.
Ансамбъл „ Граовска младост “ е основан през 1959 година и заема почтено място в българската просвета. Представя се на доста републикански състезания и фестивали в страната, където завоюва голям брой призове и награди. Гостуванията му в редица влиятелни фолклорни фестивали в Европа и Америка са утвърдили неговото име в страни като Португалия, Франция, Унгария, Белгия, Германия, Полша, Югославия, Русия, Турция, Италия, Канада.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР