Перник. 610 участници ще се включат в 12-ото издание на

...
Перник. 610 участници ще се включат в 12-ото издание на
Коментари Харесай

Перник: 610 участници ще се включат в 12-ото издание на Регионалния фолклорен събор „Витошки напеви“ - Кладница 2019

Перник. 610 участници ще се включат в 12-ото издание на Регионалния фолклорен събор „ Витошки напеви “ - Кладница 2019. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Талантливите самодейци са представители на национални читалища, музикални учебни заведения и клубове. Събитието ще бъде на 30 юни, неделя, от 8.30 часа на площада пред локалното читалище и ще продължи с дванадесет часова стратегия и посетители от Гърция.
Главната цел на проявата е поддържането на танцовото, музикалното, певческото и словесното изкуство за обичаен фолклор в селищата към планината Витоша и по поречието на реките Струма и Места. В нея ще се изявяват самостоятелни реализатори и групи за обичаен фолклор във всички възрасти. Всички участници получават грамоти за присъединяване, а най-добре представилите се – дипломи, купи, плакети и медали.
Съборът има конкурсен темперамент. Жури от експерти в региона на фолклора ще прави оценка осъществяванията. Председател на журито е доцент доктор Албена Георгиева - ръководител Институт за етнология и фолклористика с етнографски музей при Българска академия на науките/ИЕФЕМ при Българска академия на науките. иа Цветанка Атанасова – етнолог от гр. Перник и Милчо Георгиев – етнохоролог от гр. Перник
Съборът се провежда от НЧ “Пробуда - 1937 година ”, кметството в село Кладница, с поддръжката на Община Перник.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР