Перник. 60 рисунки на ученици от българските неделни училища в

...
Перник. 60 рисунки на ученици от българските неделни училища в
Коментари Харесай

Перник: 60 рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина под надслов „Обич за България“ красят изложбената зала на Обединения детски комплекс

Перник. 60 рисунки на възпитаници от българските неделни учебни заведения в чужбина под надпис „ Обич за България “ красят изложбената зала на Обединения детски комплекс в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник .
Избраните произведения са на деца от учебните заведения в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Англия, Австрия, Гърция и Молдова.
Експозицията беше публично открита от зам.-кмета по просвета и обучение Севделина Ковачева.
„ За мен е изключителна чест да открия тази прелестна галерия на рисунки на деца от българските неделни учебни заведения в чужбина. Това е едно необикновено прекарване за всички нас. Тези произведения демонстрират, че където и да сме по света носим България в сърцата си, а любовта към родината ни се усеща посредством гения на децата “, показа Севделина Ковачева и благодари на МОН, че Перник е първата спирка, в която се демонстрира тази пъстра експозиция.
Пътуващата галерия е продължение на извършената на 11 май 2018 година друга самодейност - „ Розите на България “, в която над 50 000 деца и техните родители по света демонстрираха едновременно посредством българското хоро своята любов към България.
„ Целта на самодейността на Министерство на образованието и Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина инициира да даде опция на децата да покажат България такава, каквато я помнят или си показват посредством изкуството “, уточни специалистът на Регионалното ръководство на образованието в Перник Бойка Иванова.
Министерството на образованието и науката обезпечава действието на близо 400 български учебни заведения по света в 36 страни на 6–те континента. Осигурява се освен действителна опция за образование по родния език, история и география на България, само че и реализирането на действия, свързани с фолклора, музиката, изкуството и националната просвета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР