Перник. 2000 участници от страна и чужбина събра тази година

...
Перник. 2000 участници от страна и чужбина събра тази година
Коментари Харесай

Перник: Започна фестивалът на хората с увреждания

Перник. 2000 участници от страна и чужбина събра тази година 13-ят републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Старт на вълнуващото събитие беше обещано от кмета на Община Перник Вяра Церовска. Тя приветства всички с добре пристигнали, че за поредна година се събират в кв. „ Цъква “, с цел да покажат своя гений и умения. „ За мен е чест да открия това прелестно събитие, съхранило традициите и българския дух. Нека хубавите страсти и положителното въодушевление ви съпътстват през двата дни на фестивала. Желая триумф на всички участници и журито, което ще ги прави оценка. Възхищавам се от вашата борбеност и мощен дух! Хубав празник “, съобщи кметът Вяра Церовска под чиито патронаж се осъществя фестивала.
И тази година 30 гълъби полетяха високо в небето над Перник като знак на вярата и хармонията. За поредна година беше обособена алея на занаятите, изпъстрена с десетки занаятчии, които демонстрираха своите умения. Този път гостите бяха сюрпризирани от опцията да следят приготвянето на вкусни гозби. Всички бяха впечатлени от ястията на сръчните дами от Враца.
Събитието беше почетено от регионалния шеф Ирена Соколова, заместник-кмета Севделина Ковачева, секретаря Радослава Манова и посетители от цялата страна.
Фестивалът е с конкурсен темперамент, участниците ще бъдат оценени от жури с ръководител естрадната прима Мими Иванова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР