Перник. 100 години баскетбол в България и 90 години град

...
Перник. 100 години баскетбол в България и 90 години град
Коментари Харесай

Перник: Републиканският финал по баскетбол за момчета 5-7 клас започна в зала „Борис Гюдеров“

Перник. „ 100 години баскетбол в България и 90 години град Перник “ под това мото ще премине Републиканският край по баскетбол за момчета 5-7 клас в зала „ Борис Гюдеров “ в Перник. Това оповестиха от пресцентъра на Община Перник . Стартът на спортната конкуренция даде зам.-кметът Денислав Захариев. Сред формалните посетители на събитието бяха още зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов, секретарят на Общината Радослава Манова, треньори и състезатели.
„ Уважаеми посетители, треньори и участници, в шампионата за нас като Община е чест да бъдем домакини на това спортно събитие. Благодаря на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката, че на Перник беше още веднъж гласувано доверието Републиканският край да се организира тук. Радваме се, че вие всички сте посетители на нашия град, който е богат със своето историческо минало и се гордее с достиженията в спорта. Надявам се момчетата да изиграят едни хубави мачове и да изградят другарства. Пожелавам на всички триумф и дано най-хубавите победят “, показа Захариев.
Зам.-министърът Стоян Андонов също поздрави участниците и съобщи, че извънредно се радва, че участва на финалите на националните училищен игри.
В надпреварата вземат участие 10 тима зонални първенци от Перник, Троян, София, Шумен, Хасково, Ямбол, Перущица, Ботевград, Видин Русе.
Организатор на събитието е Областният училищен състезателен клуб „ Кракра “ с ръководител Надежда Стоицева. Тя удостоя с награди заместник-кметът Денислав Захариев и спортният зам.-мистър Стоян Андонов в символ признателност за съдействието и помощта за развиването на ученическия спорт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР