Перничани се събират на втори протест заради водната криза днес,

...
Перничани се събират на втори протест заради водната криза днес,
Коментари Харесай

Нов протест в Перник заради водната криза, с искане за нова оставка

Перничани се събират на втори митинг поради водната рецесия през днешния ден, 29 ноември, съобщи БГНЕС.
Заради фрапантния спад на размера на язовир " Студена " от 18 ноември в Перник и в още 10 обитаеми места в общината е въведен воден режим. Вода има заран сред 5:00 и 10:00 часа и вечер от 17:00 до 22:00 часа.
Водната рецесия в миньорския град се случва за пръв път от 1993 година.
Едно от главните претенции на протестиращите е оставката на регионалния шеф на Перник Ирена Соколова. И на този митинг, както и на предходния, ще бъде издигнато искане за заблуждение под наказателна отговорност на всички отговорни по веригата за водната рецесия в Перник. Протестиращите ще упорстват за бистрота по отношение на подхванатите ограничения за обезпечаването на питейна вода в града, спазването и непоколебим надзор на прелюдия воден режим и своевременна информация за наличния воден размер на язовир Студена.
На 20 ноември заместител районният министър Николай Нанков заяви, че шефът на ВиК-Перник Иван Витанов е уволнен от поста. Но общото заседание за уволнението е планувано чак за 9 декември.
Междувременно, на парламентарен надзор районният министър Петя Аврамова ще би трябвало да дава отговор на въпроси за обстановката в Перник.  Освен за Перник, Аврамова ще отговори и на въпрос по отношение на водния режим в област Плевен. На воден режим е и Ловеч. Заради намалелия дебит ВиК – Ловеч стопира водата от 11 вечерта до 6 часа сутринта. Същата е обстановката в Плевен и 10 села в района - от среднощ до 5 часа, тук-там от 22 часа до 6 часа. ВиК - Ловеч обезпечава 45% от количеството вода за Плевен и 35% за Ловеч.
Какви ограничения са взети поради водните проблеми - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР