Перничани най-рядко гинат на пътя. Това стана ясно от думите

...
Перничани най-рядко гинат на пътя. Това стана ясно от думите
Коментари Харесай

Перничани най-рядко гинат на пътя

Перничани най-рядко гинат на пътя. Това стана ясно от думите на новия шеф на "Пътна полиция " Росен Рапчев, който изнесе данни, съгласно които в миньорския град и региона от началото на годината са починали 7 души, което спрямо териториите на другите регионални дирекции си е самобитно отличие, написа "Монитор ".

В Перник са минимум и тежките произшествия. "480 души са починали при произшествия в страната от началото на годината, което с 33-ма по-малко от предходната година ", сподели Рапчев по време на конференция по пътна сигурност в Правец.

Там стана ясно още, че са издадени са общо 810 621 фиша за открити на място нарушавания, а 412 371 са снимани с превишена скорост. Написаните актове са малко над 205 хиляди. Свалените регистрационни номера са 13 500, като 9054 са за каране без брошура. Пияните са били 3732-ма, а дрогираните малко над 1000.

Росен Рапчев изясни, че у нас има 3,7 млн. регистрирани коли и 4 млн. водачи. Издадените от началото на годината шофьорски книжки пък са 276 хиляди От тях 2000 са на чужденци, които са карали курсове и са минали сполучливо изпитите у нас.

От думите на Рапчев стана ясно още, че през идната година ще проработят и новите камери в патрулките, които ще засичат търсени коло в действително време. Това ще става при сканиране на номера и директна връзка с Шенгенската осведомителна система. Техническите им условия са да могат да засичат и колите без гражданска отговорност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР