Перничани - на протест в центъра на София. Стотици се

...
Перничани - на протест в центъра на София. Стотици се
Коментари Харесай

Перничани на протест заради водната криза. Бобов дол - срещу горенето на отпадъци

Перничани - на митинг в центъра на София. Стотици се събраха на жълтите павета поради невижданата водна рецесия и режима, който продължава втори месец.

Шествието под наслов " Сурва от Перник " се организира в деня на проваления кукерски фестивал в миньорския град.

Снимка: БГНЕС
Недоволството беше подкрепено от хора от София, Сливен, Враца и Бобов дол.

Датата на митинга не е определена инцидентно. Днес трябваше да се организира 29-тото издание на обичайния маскараден фестивал " Сурва ". Но поради водната рецесия той беше анулиран.

Така перничани излязоха на жълтите павета и настояха за трайно решение на казуса и оставки за всички отговорни по веригата.

Снимка: БГНЕС
Към тях се причислиха и поданици на Бобов дол против още един огромен проблем - горенето на боклуци. Те настояват, че въздухът, който дишат, е замърсен, а като причина показват локалния Топлоелектрическа централа.

Със звънци перничани огласиха жълтите павета . Облечени в жълти жилетки потърсиха отговорност за неналичието на вода.


Снимка: БГНЕС
Към недоволството на Перник се причисли и Бобов дол. Настояха изгарянето на отпадъци в ТЕЦ-а да спре дефинитивно.

Шествието на протестиращите стартира от площад „ Батенбер “ и завърши под прозорците на властта. Сред недоволството срещаме Кели и Том. Идват от Лондон, с цел да снимат документален филм за „ Сурва “. Но и се озовават на жълтите павета.
Национален митинг в София против горенето на отпадък и водната рецесия Рано тази заран поданици на Бобов дол и прилежащите села потеглиха с рейс към столицата
„ Научихме от „ Facebook “. Смятам, че добре, че толкоз хора излязоха и са тук. Очевидно е огромен проблем. “, разяснява Кели.

За часове придвижването остана блокирано. С протестиращите обаче не се срещна никой.

Следващият вторник на изключителна сесия на Столичния общински съвет ще се взема решение, дали ВиК-мрежата на София да бъде употребена за отвеждането на вода до Перник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР