Периодичното гладуване е тенденция, която напоследък е сред най-ползваните за

...
Периодичното гладуване е тенденция, която напоследък е сред най-ползваните за
Коментари Харесай

Диета 16:8 или така нареченото периодично гладуване

Периодичното недояждане е наклонност, която в последно време е измежду най-ползваните за намаляване и филтриране на организма от отрови. Тя кара организма да се усеща по-лек и оказва помощ за премахването на подуването и непотребните тлъстини.

Какво съставлява диетата 16:8?

При този метод на хранене съществува прозорец от време, в което приемате цялата храна за деня или в границите на 8 часа. През останалите 16 часа не слагате нищо в устата си с изключение на вода.

Например, храните се от 10 до 18 часа или от 12 до 20 според от самостоятелния ви темп на живот. Възможни са и други часови тълкования като първата се счита за най-полезна, защото вечерята е по-ранна.

Защо диетата 16:8 е потребна?

Периодичното недояждане се смята за добър метод да контролирате кръвната захар, инсулина и кръвното налягане. При краткотрайното отнемане от храна в границите на денонощието метаболизмът се забързва и засилва, което води до ускорено изгаряне на мазнини и калории.

По време на интервала на недояждане имате право с изключение на вода да пиете и черен чай, зелен чай, кафе.

В рамките на прозореца за хранене можете да ядете каквото си поискате. Ако желаете да изгорите повече мазнини, несъмнено, е целесъобразно да се храните здравословно и да броите признатите калории.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР