Периодично се случва да получа имейл, който да ме подтикне

...
Периодично се случва да получа имейл, който да ме подтикне
Коментари Харесай

Ценни бизнес уроци от детството

Периодично се случва да получа имейл, който да ме подтикне да направя нещо необичайно и прелестно. Последния път получих уведомление за четвъртия годишен шампионат по „ музикални столове ” в Браянт Парк, Ню Йорк. 700 възрастни фенове на заниманията се събраха, с цел да повървят, потанцуват, побягат, поседят и – за жал – да бъдат отстранени от тази така елементарна детска игра.

Всичко стартира като развлечение, само че присъединяване ми бързо изстреля адреналина ми в космоса и ми отвори очите за доста от главните насоки по пътя към триумфа, които бях научил като дребен. Сигурно и вие ги знаете, само че не сте се замисляли за приложението им в живота си на възрастни. Ето и някои от тях:

1. Слушайте деликатно

Най-важното в „ музикални столове ” е да слушате. Беше необикновено да се намирам измежду многохилядна навалица, в която всички се опитваха да се съсредоточат върху музиката макар разсейващите фактори. Открих, че мога да слушам добре познатата мелодия по нови способи. Нямаше значение, че гледах, танцувах и се движех; ушите ми бяха най-важната част от тялото. Помнете да слушате близките по същия метод, когато това е належащо.

2. Предвиждайте идното

Изобщо не счетох за нужно да си построявам предварителна тактика, защото бяха минали 40 години, откогато играх за последно. Но щом се включих, трябваше бързо да преценява кой е допустимо най-хубавият метод. Той се състоеше от две елементи. Първо, трябваше да имам подготвеност мигновено да заема най-близкия стол. Това изискваше да знам къде се намирам по отношение на всички столове. Второ, в случай че пропуснех най-близкия стол, имаше огромна възможност да намеря различен свободен от всички 30 налични в кръга. С други думи, трябваше да съм подготвен да се състезавам с останалите играчи, с цел да обиколя кръга пръв и да заема стола. Светът може да се промени незабавно и човек постоянно би трябвало да има проект за деяние.

3. Следете протичащото се към вас

Много неща се случваха в кръга от 30 души. Всеки играч имаше друга тактика, чиято цел бе да ме отстрани. Същото е и в света на бизнеса. Трябва непрестанно да си наясно със идващия ход на всеки състезател и да се приспособяваш в придвижване при положение на пряк конфликт.

4. Бъдете подготвени да вземете това, което ви принадлежи

Споделянето е нещо прелестно, само че в живота рядко има задоволително за всички. Такъв е и правилото на „ музикалните столове ” – постоянно има дефицит. В тази игра щедростта няма да ви донесе нищо. Трябва да сте подготвени непременно да се доберете до стола. В противоположен случай губите. В същинския живот, учтивата благотворителност от време на време не се отплаща позитивно. Трябва да знаете по кое време да действате безжалостно. Щом си подсигурите печелившата позиция, ще ви бъде по-лесно да давате и да проявявате милосърдие.

5. Бъдете строги, само че обективни

Не е нужно да сте жестоки, с цел да се съревновавате, само че е наложително да сте мощни и уверени. Защитавайте правдата. Съдиите бяха изправени пред доста провокации, когато някои от играчите нарушаваха разпоредбите или не беше ясно кой първи се е добрал до някой от столовете. За благополучие, тези разногласия се решаваха единствено с хвърлянето на монета. Не прекалявайте с компромисите, само че не бъдете и груби. Дайте на близките да схванат вашата визия за правене на бизнес, с цел да можете да се наслаждавате на пътуването.

6. Винаги се дръжте на равнище – не се знае какви хора имате в кръга си

Играта представляваше забележителна комбинация от млади и остарели нюйоркчани. Имах опция да приказвам с някои от тях. Като човек, който живее и работи в Манхатън, постоянно съм намирал за вълнуващо това, че постоянно срещам познати или познати на мои познати. Някой ден неналичието на великодушие може да ви застигне и да ви попречи да впечатлите хората, с които желаете да работите. А с помощта на обществените мрежи нищо не остава прикрито. Полагайте старания всяко ваше деяние да прави положително усещане.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР