Периодично различни хранителни продукти изчезват от рафтоветеНедостигът на стоки във

...
Периодично различни хранителни продукти изчезват от рафтоветеНедостигът на стоки във
Коментари Харесай

Недостигът на стоки във Великобритания се задълбочава

Периодично разнообразни хранителни артикули изчезват от рафтовете

Недостигът на артикули във Англия се задълбочава. Периодично разнообразни хранителни артикули изчезват от рафтовете и се постанова супермаркети да слагат предел за извършване на покупки, а готвачи да измислят нови предписания, с цел да се оправят със протичащото се.

След като преди Коледа рафтовете за яйца в британските супермаркети останаха празни, в този момент наред са тези за пресните плодове и зеленчуци. Официалното пояснение е, че по това време от годината те главно се внасят от Мароко и Испания, само че извънредно студено време в двете южни страни е забавило и понижило реколтата, предава. Затова пет от най-големите хранителни вериги във Англия се принудиха да вкарат предел при пазаруването на краставици, домати и чушки, с цел да се опитат да разпределят заслужено сериозно намалелите доставки.

Валя Станева е сладкар във Англия и към този момент все по-трудно се оправя, тъй като безусловно няма с какво да направи тортите си. Колегите ѝ към този момент вършат бяла пица поради неналичието на домати. Недостигът затвори и някои заведения за хранене.

„ За изработката на една торта са ми нужни най-малко 10-20 броя яйца, само че имаше ограничавания в магазините и трябваше да обикалям ”, споделя дамата.

От Британската асоциация на търговците на ябълки и круши оповестиха, че дефицитът на пресни плодове и зеленчуци ще продължи. Причината - супермаркетите не заплащат задоволително на британските фермери и те са понижили сензитивно производството си, а след Brexit европейските им сътрудници към този момент не намират Англия за толкоз атрактивен пазар.

„ И в България сме имали неналичия, само че сме се научили да ги преодоляваме. В Англия започнахме да вършим туршийки, суджуци. Това е последният суджук, който е за тази година ”, сподели още Валя.

Ако държавното управление не се намеси с съответни ограничения, последователно англичаните ще се върнат само към сезонно ястие на пресни плодове и зеленчуци, както е било преди трийсетина години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР