Периодично, почти всяка година по това време, отделни общественици предупреждават,

...
Периодично, почти всяка година по това време, отделни общественици предупреждават,
Коментари Харесай

Как да се подготвим за тежката зима - 10 препоръки

Периодично, съвсем всяка година по това време, обособени общественици предизвестяват, че идва " нова Виденова зима ", национална злополука, гладни протести, енергийни страдания, инфлация, ценови потрес, всеобщ пауперизъм.
В общи линии, от Виденовата зима насам, макар периодическите закани и прокоби, не е имало чак такова национално злополучие, опашки за самун и дрънчене на празни тенджери. 
Но това не значи, че няма да се случи нещо такова някоя последваща зима. 
Постоянните еднотипни пророчества все в някой миг се самосбъдват - единствено не знаем по кое време тъкмо. 
За всеки случай би трябвало да сме постоянно подготвени за наложително излизане от Зоната на комфорта.
Ето 10 постоянни способа за подготовка - по какъв начин да се погрижим да не бъдем сюрпризирани като компания за разчистване - от първия сняг. 
***
1. Затваряйте обичайни консерви - лютеница, туршия, печени пиперки, кълцани сарми и така нататък Инвестирайте спестяванията си в Бурканбанк. И когато настане апетит, ще имате самобитен Студен запас. Затова далновидните почетни политици като Ахмед Доган и Диоклециан отглеждат биозеленчуци. И когато зимата Бойко Борисов остане гладен, Доган ще му се смее и ще му изпълни багажника с буркани, с цел да го смаже с достойнство. А зеленчуковата градина на Диоклециан е исторически факт - в един миг, към 60-годишен, императорът зарязал политиката и се отдръпнал в една от резиденциите си, и все чоплел нещо в градината. Когато идвали да го ухажват политически другари, той им споделил: в случай че знаехте какво зеле съм отгледал, нямаше да ме занимавате с вашите нелепости! 
2. Излезте авансово от Зоната на комфорт. Това е известен скучен съвет на експертите по личностно развиване - да излезем от Зоната на комфорта. Но колкото и да е досадно - има логичност. Ако сами излезем от Зоната на комфорта, няма по какъв начин да ни изведат принудително оттова. Идва ГДБОП да ни изведе - а нас ни няма в тая Зона, хи-хи. 
3. Продайте брат си, майка си, татко си... Това е елементарен съвет, само че мъчно се ползва. В дни на крах, беднотия и съсипия обособени човеци забогатяват неимоверно. За такава кариера обаче са нужни изключителни качества - сръчност, безсъвестност, осведоменост, мощни контакти. Не е задоволително брат брата да продава - би трябвало да се откри и покупател.
4. Пуснете си кораба до скалистите крайбрежия на родината, потопете го и му вземете застраховката. Все ще стигне да изкарате зимата. 
5. Станете надзорен орган за честност, издавайте документи. Но би трябвало да сте политически проектант с нов план и както е споделил поетът - ще има почит и разцвет! 
6. Станете дипломат на политическото съгласие, примирение, разсъдък, отговорност и обединяване в името на България! След двата несполучливи опита в серията " избори до дупка ", някои политици дадоха поръчка, че " идващия път към този момент ще се разберем, тъй като идва неприятна зима ". Пръв нещо сходно съобщи ръбестият Слави в " Панорама ". Сега и кандидат-президентът Лозан Панов приказва за необятен консенсус, от който не трябва да се изключват априори Движение за права и свободи и ГЕРБ. Кирил Петков от Почтената Промяна също приказва за протегнати ръце във всички направления, тъй като напук няма да стане нищо. Всичко това е доста хубаво, само че имам съмнения, че на процедура няма да стане баш така и отново всички ще са най-готини, а другите няма да ги схванат. За тая работа с обединяването би трябвало сериозен медиатор, най-добре това да е някоя лелка от детска градина. Ако сте такава лелка, безусловно пробвайте да постегнете калпазаните по високите етажи на политическата детска градина. 
7. Отслабнете и влезте още веднъж в политиката. Ама първо би трябвало да сте били противоположното на слаб и да сте напускали политиката. Поне обикновените потребности ще бъдат задоволени. (Хамид Хамид неотдавна ожали господин Пеевски, че поради глобите по Магнитски не може да си посрещне потребностите.)
8. Окопайте се в някой състезателен съюз и стреляйте на месо по всеки, който се усъмни в незаменимостта ви. Все отново пазите бащиния и бъдещето на децата си. 
9. Станете аскет, смирете душата си и се издигнете над всичко земно. Ако не можете да се смирите, потрошете жълтите павета с тежка техника и сключете преференциален контракт за ремонт с анекс на анекса за ремонт на ремонта. 
10. Заспете като мечка и се събудете през пролетта, когато природата се обновява. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР