Периодът, обхващащ годините от 2015 г. до 2019 г., е

...
Периодът, обхващащ годините от 2015 г. до 2019 г., е
Коментари Харесай

СМО: Най-горещата петилетка досега е от 2015 г. до 2019 г.

Периодът, обхващащ годините от 2015 година до 2019 година, е бил най-топлият петгодишен интервал, откогато са почнали да се вършат статистики в тази тенденция, предадоха международните организации, като се позоваха на отчет на Световната метеорологична организация.

Документът беше оповестен през днешния ден в навечерието на срещата на върха за климата, която ще се организира на следващия ден в Организация на обединените нации.

Докладът е въз съществена на предварителни оценки, защото интервалът към момента не е завършил. Съпоставено с предходния петгодишен интервал, през актуалната петилетка междинните температури са били по-високи с 0,2 градуса по Целзий, съобщи ДПА.

А спрямо интервалите през 1850-1900 година температурите през петилетния интервал са били с 1,1 градуса по Целзий по високи, добавя Франс прес.

Генералният шеф на СМО Петери Таалас прикани за утрояване на напъните за понижаване на излъчванията на парникови газове с оглед осъществяване на задачата за задържане на покачването на световните температури под 2 градуса по Целзий до 2100 година

В отчета на СМО се споделя, че признаците и въздействието на климатичните промени, като повишаване на морското равнище, размразяване на ледовете и рискови метеорологични явления, са се нараснали през интервала 2015-2019 година

Последните данни удостоверяват наклонността от предходните четири години, които са били най-горещите, откогато се водят сходни статистики, т.е. от 1850 година Стана известно също по този начин, че месец юли 2019 година, белязан от няколко горещи талази, по-специално в Европа, е счупил абсолютния температурен връх, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР