Периодът на самоизолация може да бъде полезен за хората да

...
Периодът на самоизолация може да бъде полезен за хората да
Коментари Харесай

По време на социална изолация може да подобрите съня си

Периодът на самоизолация може да бъде потребен за хората да дефинират нормата си на сън и да откажат да употребяват будилник. Това, от своя страна, ще усъвършенства качеството на нощната отмора, написа ТАСС, по информация на ръководителят на Центъра по медицина на съня, Московски държавен университет. Основният съвет, който дава той, е да не употребяваме будилника, изключително в сегашната обстановка с условията на обществена изолираност.
По-голяма част от хората на практика нямат незабавна работа, няма потребност да излизат някъде сутринта. Сега е моментът да приведем съня си в норма, тъй че събуждането да е естествено. Според специалистите, използването на будилник, изключително звуков, води до хронична липса на сън, „ което се отразява освен на благосъстоянието и качеството на живот, само че даже и на интензивността на генома “. От своя страна, продължителността на съня зависи от устойчивостта към вирусни инфекции. Според експертите, рискът от заболяване при човек, който спи повече от 7 часа, спрямо подобен, който спи по-малко от 5 часа, се понижава с към 250%.
По време на насилствена изолираност или работа от у дома мнозина имаха опция да учат съня си. Голям брой хора, изключително млади и дейни служащи, имат хронично недоспиване, т. е. липса на сън в продължение на доста месеци, от време на време и години, споделят специалистите. Те считат, че определянето на нормата ни на съня е елементарно. И акцентират, че през седмицата човек, който преди не е почивал, а в този момент се е наспал, събуждайки се, се усеща деятелен, отпочинал, в положително въодушевление и във форма. За хора над 18-годишна възраст естественото време за сън е от 7 часа до 9 часа в денонощието, само че границите към 6 часа и 10 часа също са допустими.
Специалистите считат, че с цел да се придържаме към личната си форма, следва да не прекарваме в допълнение време в леглото заран и да не се отдаваме на несъразмерен сън денем. " Ако човек не спи през нощта, тогава е позволена дрямката в светлата част на денонощието. Такъв сън би трябвало да бъде къс - не повече от 30 минути, предизвестяват лекарите. И допълват, че в случай че човек излее от нормата си и спи дълго денем, ще се утежни заспиването му на идната вечер и може да се развие бодърствуване. Ето за какво е по-добре да останем дейни денем.
За да запазим силата си, би трябвало да се опитаме да прекараме оптимално дълго време на слънчево място. На улицата има от ден на ден светлина. Ясно е, че множеството от нас към този момент са в жилища и офиси. В този случай завесите би трябвало да бъдат отворени колкото е допустимо повече. Ако по някаква причина човек въобще няма достъп до слънчева светлина, тогава се предлага потреблението на специфични лампи, които имитират такава. Минимизирането на кофеинови питиета и храни, тютюн и алкохол също ще помогне за здравословен сън. " С алкохола човек в действителност може да заспи по-бързо, само че тогава нормално се разсънва измежду нощ ", изясняват експертите.
Случва се от време на време човек да спи задоволително дълготрайно време, само че да остава изтощен. Това допуска, че нощният сън е нарушен. То може да бъде заради разнообразни аргументи. Патологични форми на хъркане, прекъсване на дишането, синдром на неспокойните крайници, скърцане със зъби и голям брой други положения, които утежняват качеството на съня заради спиране. В такива случаи се предлага да бъде потърсена помощ от експерт - сомнолог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР