Периодът на преход между детството и зрелостта винаги е бил

...
Периодът на преход между детството и зрелостта винаги е бил
Коментари Харесай

Децата ни са все по-депресирани заради смартфоните. Как да им помогнем?

Периодът на преход сред детството и зрелостта постоянно е бил извънредно сложен, както за самите младежи, по този начин и за родителите им.

Всяко потомство има своя протест против предходното, своите герои и своите драми.

Депресията е измежду постоянно срещаните проблеми на израстването и евентуално и вие ще си спомните личните си училищен години, в които единствено Нирвана и Linkin Park отговаряха на душевното ни положение.

Днешните младежи обаче се оказват доста по-податливи на меланхолия поради смарт телефоните и обществените мрежи.

Само за 4 години броят на американските деца, които се усещат непотребни и нещастни, е повишен с 30 %.

Именно тези усеща са измежду класическите признаци на депресията.

Джийн Туиндж, създател на книгата „ iGen” (Поколението i) счита, че тъкмо смарт телефоните са отговорни и за растежа на опитите за самоубийство измежду младите.

Само за 5 години (от 2012 до 2015) броят на младежите, които имат смарт телефон, е повишен до 73% в Щатите. Вероятно за България цифрите не са по-различни.

Тийнейджърите прекарват все по-малко време в действителен контакт с приятелите си, като вместо това избират виртуалната среда.

 деца iStock

Тези, които са онлайн по повече от 5 часа дневно, са със 71% по-предразположени към меланхолия и опит за самоубийство.

„ Защитени “ са единствено децата, които са в Мрежата по-малко от час дневно.

Основен проблем са обществените мрежи, в които цялото другарство е подчинено на „ одобрявам те-не те одобрявам “.
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  5 фрази оръжия, с които детето ви да се пребори с издевателството в учебно заведение Обратно в час 5 фрази оръжия, с които детето ви да се пребори с издевателството в учебно заведение  Как да възпитаме децата, с цел да имат самочувствие Обратно в час Как да възпитаме децата, с цел да имат самочувствие  Принцеса Шарлот към този момент има прякор в учебно заведение, който доста ѝ подхожда! Обратно в час Принцеса Шарлот към този момент има прякор в учебно заведение, който доста ѝ подхожда! Прочети още
Във възрастта, в която децата търсят своето аз , желаят да бъдат известни (бъркайки лайковете с същинско приятелство) и се стремят да водят живот, подобаващ за издание онлайн, разочарованията са неизменим сателит на общуването.

„ Реалното другарство сред хората е най-хубавия източник на благополучие. Така е било в цялата човешка история. Социалната изолираност, въпреки това, е измежду главните аргументи за меланхолия и самоубийство “, изяснява експертът.

Социалните мрежи дават подправеното чувство за непосредственост с доста хора. Когато получаваме лайкове, мозъкът ни отделя хормон на щастието, който ни работи като опиат.

 деца iStock

Колкото повече лайкове получаваме, толкоз по-щастливи се усещаме.

Представете си какво се случва в сърцето и мозъка на един младеж, който получи едвам няколко лайкове на фотографията си.
 image2_16x9.png Как да накараме децата да хапват здравословно – задачата допустима! На фокус
Или който съпоставя личния си естествен живот с сякаш блестящия и изпълнен с хиляди забавни, занимателни и готини случки живот на своите познати.

Дори възрастен човек, с открити правила и темперамент може да се повлияе елементарно от неналичието на онлайн утвърждение, какво остава за младежите.

Това, което ние като родители можем да създадем, би трябвало да го прилагаме и за нас самите, с цел да не губим връзката си с действителния свят.

Вижте по какъв начин можем да помогнем на младежите ни, с цел да избегнат смартфон-депресията >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР