Периодът е изключително труден за животновъдите, стопанствата са заплашени от

...
Периодът е изключително труден за животновъдите, стопанствата са заплашени от
Коментари Харесай

Изкупните цени на млякото главоломно надолу, стигнаха 55 ст.

Периодът е извънредно сложен за животновъдите, стопанствата са застрашени от банкрути. Всеки ден се продават животни, алармираха от животновъдните асоциации в Южна България, които преди дни желаеха оставката на земеделския министър Румен Порожанов, в случай че не получат по 100 лева на крава от стратегия de minimis. Той подаде оставка, само че по други аргументи, а очакванията на животновъдите в този момент са ориентирани към новия министър Десислава Танева.



Фуражите са скъпи, всичко нараства, пада единствено изкупната цена на млякото. В момента кравето се изкупува за 55- 60 ст. за литър, биволското падна от 1.40 на 1.20 лева за л, повишава се единствено тази на овчето, която към този момент е 1.40 лева за л, оповестиха от браншовите организации.

Очакваните 15-20 лева за глава по de minims са извънредно незадоволителни, споделиха още стопаните. Те са обезпокоени и от това, че през новия програмен интервал се чака прекъсване на националните доплащания, на които разчитат. Яснота по този въпрос обаче няма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР