Перфектната рецепта за здрави кости при децата е ежедневната комбинация

...
Перфектната рецепта за здрави кости при децата е ежедневната комбинация
Коментари Харесай

Комбинация от спорт и 11 часа сън осигуряват здрави кости при децата

Перфектната рецепта за здрави кости при децата е ежедневната композиция от енергична интензивност, време за отмора и до 11 часа сън, открива ново изследване. 
Експерти от Университета в Южна Австралия изследвали 804 деца на възраст сред 11 и 13 години, с цел да намерят съвършеното решение за здравето на костите, оповестява ДЕ24. Физическата интензивност е от решаващо значение за здравето на костите, сподели екипът от учени. Децата би трябвало да спортуват или да тичат до 90 минути дневно и да правят леки действия като вървене или домакинска работа по 3,4 часа дневно. Остатъкът от „ идеалния ден “ се състои от 8 часа седене с интензивности като четене, учене и посещаване на учебно заведение, и 11 часа сън през нощта, написа БГНЕС.
 Ето по какъв начин да се отбраните от остеопороза Ето по какъв начин да се отбраните от остеопороза
Соята се счита за богат източник на растителен белтък – 100 грама от този артикул съдържат към 70 % от дневната норма прочие..
Водещият откривател доктор Дот Дюмуид споделя, че резултатите дават на родителите, болногледачите и клиницистите скъпа информация в планирането на дейностите за обезпечаване на здрави кости. „ Дейностите на децата през 24-часовия ден са значими за здравето на костите им, само че до момента не сме срещали съвършената композиция “, сподели той. „ В това изследване изследвахме взаимосвързаните фактори за физическа интензивност, време за седене и сън и открихме та композиция, която обезпечава най-хубавия дневен баланс “.
Установяването на най-хубавата композиция от действия за напредък на костите при по-малки деца е значимо, защото оптималната костна маса се оформя сред 18 и 20 години. „ Оптимизирането на здравето на костите при децата е значима отбрана против остеопорозата, водещата причина за попречване на фрактури при възрастни и главен публичен здравен проблем със обилни стопански и публични разноски “, сподели Дюмид.
е главен проблем в международен мащаб, засягащ до 200 милиона души - с 500 000 фрактури годишно вследствие на болестта. Енергичната физическа интензивност би трябвало да бъде 1,5 часа дейни извършения, в това число разходки.
Д-р Дюмуид споделя, че проучването също по този начин акцентира смисъла на съня, изключително за момчетата. „ Колкото и да е необичайно, изследването откри, че сънят е по-голям за здравето на костите при момчетата, в сравнение с при девойките, като момчетата се нуждаят от спомагателни 2,4 часа сън дневно. Момчетата нормално влизат в по-ранен етап на пубертета от девойките, което ни кара да допускаме, че потребността от по-дълъг сън е по-скоро обвързвана с бързо изменящите се хормонални процеси, в сравнение с с пола “, сподели той.
 В пандемията забравихме за децата В пандемията забравихме за децата
Коронавирусът промени живота ни по този начин както никой не можеше да си показа. Сега никой не приказва за друго и се подхващат ограничения, насо...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР