Перфектната буря от силни снежни виелици, виещ вятър и минусови

...
Перфектната буря от силни снежни виелици, виещ вятър и минусови
Коментари Харесай

Бурята на века продължава да парализира САЩ

Перфектната стихия от мощни снежни виелици, виещ вятър и минусови температури наложи анулацията на повече от 15 000 полета в Съединени американски щати през последните дни, в това число най-малко 2600 в понеделник, съгласно уеб страницата за следене Flightaware. com.

Бъфало - град в окръг Ери, който не е непознат на неприятното зимно време - е епицентърът на рецесията, покрит от голямо количество сняг.

" Със сигурност това е снежната стихия на века ", съобщи пред кореспонденти губернаторът Кати Хочул, като добави, че е " прекомерно рано да се каже, че всичко е завършило ".

Хочул съобщи, че някои градове в западната част на Ню Йорк са били затрупани с " 30 до 40 инча (0, 75 до 1 метър) сняг през нощта ".

По-късно в понеделник Хочул беседва с президента Джо Байдън, който предложи " цялостната мощ на федералното държавно управление " в поддръжка на щата Ню Йорк и съобщи, че той и първата дама Джил Байдън се молят за тези, които са изгубили свои близки в бурята, се споделя в изказване на Белия дом.

Националната метеорологична работа предвижда още до 14 сантиметра в понеделник в допълнение към няколкото метра, които към този момент затрупаха града със сняг, а управляващите се борят да възстановят работата на службите за незабавна помощ.

Изпълнителният секретар на окръг Ери Марк Полонкарц съобщи на брифинг за пресата, че е " сломен ", когато заяви, че броят на смъртните случаи, свързани с виелицата, е повишен на 25 в целия окръг.

Полонкарц съобщи, че броят на жертвите в Ери евентуално ще надвиши този на прословутата снежна стихия в Бъфало през 1977 година, когато починаха близо 30 души.

" Очакваме да има още смъртни случаи вследствие на продължаващата стихия, добави той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР