Перални машини. Според статистиката едва 85% от всички домове в

...
Перални машини. Според статистиката едва 85% от всички домове в
Коментари Харесай

Няколко малко известни факта за пералните машини

Перални машини. Според статистиката едвам 85% от всички домове в страната са оборудвани с перални машини, до момента в който 98% от тях разполагат с тв приемник! Въпреки това, този домакински електроуред, трансформирал се в безусловно незаместим, крие доста секрети за множеството от нас. Например, какво е толкоз значимо на оборотите в минута? За какво оказват помощ? Какво ни интересува какъв брой оборота в минута прави пералната машина?

Нещо, което рядко се изяснява е, че според от броя на завъртанията в минута, облеклата са повече или по-малко центрофугирани и в края на програмата за пране са надлежно повече или по-малко влажни. Това е значима детайлност, когато си купуваме нова пералня, изключително в случай че не разполагаме със сушилня или балкон, на който да ги прострем да съхнат.

Така, при по-голяма скорост на центрофугата облеклата биват по-сухи след изпиране. От друга страна, колкото по-голямо е количеството на обороти в минута (rpm), толкоз по-висока е и цената на пералната машина.

Перални машини, разрастващи 600-700 оборота в минута оставят близо 80% от влажността в облеклата, а преимуществото им е, че множеството могат да бъдат открити на цена под 300 лв..Перални машини, разрастващи 800-1000 оборота в минута оставят близо 60% от влажността в облеклата, а цените им варират сред 400 и 600 лв..Перални машини, разрастващи над 1000 оборота в минута оставят по-малко от 50% от влажността в облеклата, а цените им стартират от 600 лв..

Разбира се, при избрани специфични условия, като да вземем за пример промоционални акции на онлайн магазини или на производителите на перални машини, можете да намерите и по-добри уреди на цени, на които всекидневно се оферират перални машини с по-малко обороти в минута.

Капацитет на зареждане на пералните машини

Друго нещо, за което не се замисляме задоволително при покупката на нова перална машина, е потенциалът на зареждането ѝ. Ако до преди едно десетилетие пералните имаха съдържимост от 5-6 кг пране на едно зареждане, през днешния ден то доближава до 8-10 кг, че даже и повече. В предишното този вид перални машини бяха предопределени за публичните перални, по този начин наречените laundromate, т.е. професионални уреди. Сега, по-голямата част от производителите на перални машини създават и модели за дома с подобен потенциал на зареждане, освен това на изцяло налични цени. Освен това, на уеб страницата на eMAG най-вече модели перални машини имат съдържимост от 7-8 кг.

Тъй като през днешния ден към този момент можем да си позволим такива перални, повече няма да се постанова да перем толкоз постоянно, тъй като единствено би трябвало да съберем мръсни облекла за едно зареждане. В противоположен случай, единствено бихме пилели вода и сила. Освен в случай че не разполагаме с последно потомство перална машина, която има електронни сензори, помагащи в настройването на потреблението на вода и препарат съгласно наличното количество облекла в барабана.

Програми за пране

Друг аспект, който е изменен незабелязано в пералните през последните години, с помощта на развиването на технологиите, са стратегиите за пране. С годините се появиха перални с по 15-16 разнообразни стратегии за изпиране, че даже и по 20. Въпреки това, съгласно някои изследвания, средностатистическият консуматор употребява не повече от 5 от тези стратегии. Така че, в случай че си търсите нова перална машина, не би трябвало да се ръководите главно от броя вградени стратегии за пране.

Въпросите, на които би трябвало да си отговорите, когато избирате перална машина са – какъв брой постоянно перете и какъв брой души би трябвало да обслужва тя. В взаимозависимост от отговора, ще знаете какъв размер би трябвало да има новата ви перална машина. Още нещо, добре е да си определите явен бюджет още първоначално и да търсите единствено уреди, попадащи в този период. Очевидно, в днешно време разходът на електрическа енергия е съществена грижа на производителите на перални, тъй че съвсем всички продавани модели към този миг на пазара, покриват най-малко стандарт А+. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР