Перачка в „Детска ясла на мечтите“ №10 радва малчуганите с

...
Перачка в „Детска ясла на мечтите“ №10 радва малчуганите с
Коментари Харесай

Добрите истории от район „Централен“

Перачка в „ Детска ясла на фантазиите “ №10 радва малчуганите с прелестните си картини.

Славейка Генчева /68/ постоянно е имала афинитет към рисуването. Завършила е вътрешна архитектура в гимназия „ Димитър Благоев “. Дълги години работи като художник-аранжьор на витрини на магазините по Главната в Пловдив, член е на Съюза на българските художници.

„ Правех сама плановете, а креативен съвет от трима художници ги одобряваше “, спомня си дамата. След демократичните промени у нас тя е аранжирала витрините в частни магазини, щандове на български и непознати компании на Пловдивския панаир, правила е бижута от камъни, както и сватбени аксесоари. Винаги, когато мине край магазин, схваща дали витрината му е направена професионално.

Преди петнадесетина години специалността й замира и Славейка Генчева стартира да си изкарва хляба като перачка в детското заведение на ул. „ Богомил “.



Смяната на попрището ни минимум не е спирачка за вдъхновението й – дамата стартира да рисува стените и да майстори картини, които към този момент 11 години събират възхитените погледи на децата. Естествено тя е главният декоратор на украсата за Коледа и Нова година, 1-ви и 8-ми март, Великден и Гергьовден.

„ Още като постъпих на работа нарисувах една стена в коридора до входа на яслата с приказни герои – Косе Босе, Кума Лиса, Зайко, Мечо и Ежко Бежко. Най-голямо задоволство изпитах, когато една заран пристигнах на работа и видях по какъв начин едно дете стои пред картината и споделя „ Добро утро Зайко, положително утро Ежко “. Тогава си споделих, че единствено това има значение и по тази причина съм го направила - за насладата в детските очи. Два пъти съм я рисувала тази стена “, споделя Славейка Генчева. Този и доста сходни благи моменти с малчуганите й дават вдъхновението, с което тя се захваща да нарисува следващата картина.

„ Доставя ми наслаждение, че съм потребна и творбите ми носят радостни страсти за децата “, споделя дамата.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР