Пеперуди в стомаха, свито гърло, неловки жестове, изпотяване заради страх

...
Пеперуди в стомаха, свито гърло, неловки жестове, изпотяване заради страх
Коментари Харесай

Кои са аромантиците

Пеперуди в стомаха, свито гърло, неловки жестове, изпотяване поради боязън от отменяне – наподобява всички сме имали сходни усеща най-много в малдостта си.
Но не е тъкмо по този начин. Оказва се, че аромантиците не са осведомени с тези прекарвания. Те не усещат любовта от пръв взор, не притихват в очакване, не усещат неспокойствие, когато целуват за първи път обичан човек и като цяло сантименталната страна на връзката не ги интересува доста.

„ Аромантизмът е съществувал откогато са се появили първите хора на Земята. Но като „ полова ориентировка “ терминът е приет неотдавна “, споделя Келси Лий, началник на Асексуалната интернет общественост в изявление за HuffPost.

Но да смесваме аромантиците и асексуалните хора е неверно. Асексуалните могат да не са аромантици, а аромантиците – асексуални. Това са две разнообразни групи хора, две разнообразни усещания на любовта.

Да се дефинират типичните характерности на аромантиците е мъчно. Всеки има свое схващане за романтика, еротика, половост. Ако за едни проявяване на романтика е самата среща, то за различен – това е сексът на първа среща. Всичко е самостоятелно.

Аромантиците не са хладни и безсърдечни хора. От асексуалните се отличават на първо място с това, че са способни да изпитват физическо и душевно привличане към различен човек. Да, евентуално много рядко ще гледате дружно сантиментални комедии, само че това не значи, че не могат да разпознаят и да оценят човешката хубост, да изпитват обич, въпреки от време на време и единствено платонична.

Обществото гледа скепично на аромантиците и счита, че те просто не са срещнали своята половина. „ Аромантизмът е съществуваща полова ориентировка, не е нещо, което може да бъде излекувано или отхвърляно “, изяснява Келси Лий. Специално за HuffPost представители на аромантизма разкзват какво значи това:

Католина: „ Аз просто нямам блян да сътворявам връзки с различен човек или да си представям бъдеще с него. Не се усещам романтино привлечена от колегата си и романтиката не е значима за мен. “

Джен: „ За мен аромантиката е независимост, даже и да звучи клиширано. В детството ни все ни говореха, че, като се влюбим, ще се обичаме постоянно с колегата си, ще си имаме деца и т. н. Така се научаваме да живеем в очакване. Но по този начин се основават стандартите, които в действителност ни вършат нещастни. Романтичният живот в този смисъл не е това, което аз желая. Аз сама мога да реша по какъв начин желая да наподобява моято бъдеще, вместо да бъде такова, каквото е признато от всички да бъде, с цел да го нарекат щастливо. “

В последна сметка всички здрави човешки връзки се основават точно на тези неща – съвместен интерес, наслаждение от общуването посред ни, поддръжка, схващане, обич. Дори и да смятате, че вашият партньо е аромантик, а вие не, това не значи, че нямате бъдеще или, че сред вас няма усеща. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР