Pepco Group разполага с информация за съобщението на Steinhoff International

...
Pepco Group разполага с информация за съобщението на Steinhoff International
Коментари Харесай

Собственикът на Pepco фалира, магазините остават

" Pepco Group разполага с информация за известието на Steinhoff International Holdings от 26 юли 2023 година по отношение на нейното делистване. За да избегнем подозрение, бихме желали да ви осведомяваме, че това няма да засегне Pepco N.V. Група. (Pepco), която е разграничена от Steinhoff от няколко години. Pepco работи като независима, сполучлива, записана компания със лично финансиране и мощен баланс ". 

Така разясниха пред money.bg информацията за банкрута на мажоритарния си притежател от Pepco.

Преди дни стана ясно, че мултинационалната компания Steinhoff International ще бъде закрита. Холдингът има 72% от акциите на европейската верига за облекла и артикули за дома Pepco. Това докара до спекулации за по-нататъшната орис на веригата, която има над 143 магазина в България.

Steinhoff закупи Pepco Group (известна преди като Pepkor Europe) през 2015 година Въпреки че по-голямата част от акциите в Pepco Group са непряко благосъстоятелност на Steinhoff, тя се ръководи без значение посредством нейния трансфериран управителен екип, излиза наяве от информация на уеб страницата на компанията.

В момента Pepco Group ръководи мрежа от над 3200 магазина в 15 страни в Европа, обслужващи общо 50 милиона клиенти месечно, в това число в Централна и Източна Европа, Англия, Ирландия и Испания.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР