Pepco Group, която притежава марките Pepco, Poundland и Dealz отчете

...
Pepco Group, която притежава марките Pepco, Poundland и Dealz отчете
Коментари Харесай

Pepco с рекордна печлаба - прицелва се в 1 милиард евро

Pepco Group, която има марките Pepco, Poundland и Dealz регистрира растеж от 12.5% на приходите си за интервала юли-септември 2023 година до 1.44 милиарда евро. Компанията записва рекордни доходи на групата за цялата година от 5.649 милиарда евро, което е растеж от 17.7 на 100.

През третото тримесечие на годината групата, листвана на Варшавската фондова борса, отвори 343 нови магазина, рекордно равнище, достигайки 668 нови обекта тази година. Групата желае да доближи 20 000 магазина в дълготраен проект.

Pepco повтори, че чака облагата преди налози, лихви, амортизация и обезценка (EBITDA) да бъде към 750 милиона евро през 2023 година при непрекъснати обменни курсове, по отношение на 731 милиона евро през 2022 година Преди година от компанията показаха, че в петгодишната цел на Групата е EBITDA да достигне 1 милиард евро.

Припомняме, че на 29 септември Pepco намали прогнозите за облагата за повторно за по-малко от три седмици заради " все по-предизвикателна " комерсиална среда на главните пазари в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Въпреки това групата към момента е на път да регистрира най-високата си EBITDA до момента.
 Pepco се сблъсква с по-слабо от предстоящото показване на новите си магазини
Pepco се сблъсква с по-слабо от предстоящото показване на новите си магазини

Кой са факторите за по-слабите облаги на търговеца на дребно?

" Представянето на групата през последната година беше смесено на фона на сложни пазарни условия. Отворихме рекорден брой магазини и отчетохме стабилен растеж на приходите ", сподели изпълнителният ръководител Анди Бонд. И добави: " Бизнес средата се утежни през последните тримесечия на пазарите на Pepco, изключително в ЦИЕ, където бяха регистрирани по-ниски продажби, по-високи разноски и по-ниски маржове на облага. Тези развития доведоха до понижаване на равнището на доходност на нашите съществени пазари и ние работим за премахване на тези компликации ".
 Собственикът на Pepco банкрутира. Какво значи това за магазините на търговеца на дребно?
Собственикът на Pepco банкрутира. Какво значи това за магазините на търговеца на дребно?

Steinhoff International Holdings е в усложнение от 2017 година насам

Есенно-зимната сбирка на Pepco се появи в магазините в миг, когато в Полша и близките страни бяха регистрирани високи температури, което докара до понижено търсене.

Като цяло обаче компанията се показва добре в миг, в който потребителите са наранени от високата инфлация и енергийната рецесия, само че през юли стана ясно, че продажбите са почнали да се забавят.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР