Пеп Гуардиола е категоричен, че ще изпълни договора си с

Пеп Гуардиола е категоричен, че ще изпълни договора си с ...

Пеп: В Байерн знаят, че уважавам договорите, които подписвам.


Пеп Гуардиола е категоричен, че ще изпълни договора си с Манчестър Сити, въпреки че е свързван сериозно с треньорския пост в Байерн Мюнхен. 

Той работи при баварците между 2013 и 2016 година и спечели 7 трофея с тях, а след уволнението на Нико Ковач се заговори, че скоро ще се завървне на „Алианц Арена”. Специалистът обаче обяви, че ще остани при Гражданите поне до края на контракта си, който е до лятото на 2021-а година. 

„Когато се говорят подобни неща откъде идват те? От медиите или от клуба? Не знаем. Може някой да подхвърли нещо и след това то се разпространява. Аз харесвам много хората от Байерн. Бях много щастлив при тях, но те знаят, че съм човек, който уважава това, което подписва” заяви Гуардиола. 

„Във футбола, когато не постигаш резултати можеш да бъдеш уволнен, но в случай, че Манчестър Сити ме иска, моето желание също е да остана. Няма значение дали Байерн ще желае да ме привлече в бъдеще или не. Там прекарах страхотни моменти, в Барселона също, а сега и тук е така. Освен това имам да постигна още неща” добави той. 

„За мен е важно да оставя наследство, което не се измерва само с отличията. Да бъдеш помнен на местата, на които си работил и от хората, с които си го правил. Няма бъде вечно в Манчестър Сити, но е важно ако един ден се върна да бъда щастлив, както и хората тук” каза още Пеп, чийто тим играе утре срещу Челси във важен мач. 

„Много се радвам за Лампард. Още от самото начало те играят много добре. Той познава перфектно клуба и аз смятам, че като цяло е хубаво във футбола да се появяват и нови лица, които носят подобна страст. Сега за нас е важно да печелим мачовете си. Първата цел е да се справим с Лестър и Челси, а след това ще видим”. 

Източник: gol.bg