Пентагонът включи Русия в списъка на страните, с които е

...
Пентагонът включи Русия в списъка на страните, с които е
Коментари Харесай

Пентагонът прекрати космическото партньорство с Русия, сложи я в черен списък

Пентагонът включи Русия в листата на страните, с които е неразрешено съдействието по време на изстрелване на галактически кораби.
Това следва от промените в разпоредбите за възлагане на публични поръчки в региона на защитата, до които РИА Новости има достъп. Уточнява се, че решението ще влезе в действие на 31 декември 2022 година, предава БГНЕС.
" Дефиницията на непознати страни, попадащи под силата на този документ, ще бъде разширена, с цел да включи Русия (други страни са Китай, Северна Корея, Иран, Судан и Сирия) ", се споделя в известието.
Отбелязва се, че са наложени и нови ограничавания за спътниците и ракетите-носители за даване на услуги за извеждане в орбита на спътник, само че тези ограничавания няма да се ползват за изстрелвания, осъществени до 31 декември 2022 година
" Роскосмос " осъди решението на Пентагона да забрани потреблението на съветски ракети за извеждане на американски совалки. " Смятаме това за поредна демонстрация на недобросъвестна конкуренция от страна на Вашингтон на интернационалния пазар за галактически услуги ", споделят от " Роскосмос ".
Отбелязва се, че възбраната на Пентагона лишава американските производители от опцията за работят с Русия и унищожава двустранните връзки. Освен това това може да се отрази отрицателно на интернационалното съдействие по образуване на постоянни изстрелвания на галактически апарати на съответни орбити с комерсиално предопределение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР