Пентагонът се готви да изпрати около 150 военни в Североизточна

...
Пентагонът се готви да изпрати около 150 военни в Североизточна
Коментари Харесай

САЩ изпращат военни в Сирия за общи патрули с Турция

Пентагонът се готви да изпрати към 150 военни в Североизточна Сирия за взаимно наблюдаване с турските сили, което най-малко краткотрайно ще анулира изтеглянето на американските сили от Сирия, което президентът Доналд Тръмп подреди предишния декември, оповестява в. "Ню Йорк таймс ".

Вестникът показва, че изпращането на нов контингент в Сирия е част от серията военни и дипломатически стъпки, които Съединени американски щати подхващат през последните седмици за да понижат възходящото напрежение с Турция поради американската поддръжка за сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа, които бяха съдружник на Съединени американски щати в битката с "Ислямска страна ", само че Турция ги счита за терористи.

Турция заплаши предишния месец да навлезе в Северозападна Сирия, с цел да изтласка кюрдските сили от пограничната територия, която те лишиха от "Ислямска страна ", показва "Ню Йорк таймс ". В отговор Пентагонът побърза да се включи в взаимни патрули с Турция в тясната буферна зона в Сирия и да унищожи кюрдските укрепления покрай границата, които Турция счита за опасност. "

Съединени американски щати сега имат по-малко от 1000 военни в Сирия, които оказват помощ за ликвидирането на остатъците от Ислямска страна, показва "Ню Йорк таймс ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР