Пентагонът се готви да атакува висши руски служители, разузнавателни агенции,

...
Пентагонът се готви да атакува висши руски служители, разузнавателни агенции,
Коментари Харесай

The Washington Post: Пентагонът е готов за война срещу руския елит

Пентагонът се готви да нападна висши съветски чиновници, разследващи организации, войска и олигарси. Така Съединени американски щати ще реагират на "руската интервенция " в идващите президентски избори, предава pogled.info.

Американците ще популяризират тайните персонални данни на съветските водачи, както и дезинформация за предизвикателство на неприязън в границите на съветския хайлайф. И това към този момент е детайл от осведомителната война.

На фона на опита за импийчмънт на Тръмп, тематиката за съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати получи „ второ дихание “ в Съединени американски щати. И все по-често става дума за интервенция в идните избори през 2020 година Да се отблъсне съветската експанзия е обвързване на всеки почтен американец, изключително в случай че носи военна униформа:

„ След 332 дни страната ни ще си избира президент. Не можем да се отпуснем. Не бива да гледаме на това като на нещо епизодично. Защитата на страната ни, отбраната на нашите избори е нашата ежедневна отговорност за през днешния ден и за обозримо бъдеще.

Така съобщи при започване на декември военачалник Пол Накасоне. Четиризвездният военачалник оглавява три профилирани служби на Пентагона едновременно - Киберкомандването на Съединени американски щати, Централната работа за сигурност и Националната организация за сигурност (НСА).

Това изказване бе напомнено от Накасоне на страниците на The Washington Post, който разгласява публикацията “Американското киберкомандване чертае проекти за осведомителните войни и за прекъсване на съветската интервенция в изборите през 2020 г”.

В самата публикация няма директна тирада от Накасоне или други сегашни чиновници на Киберкомандването или НСА. Но всичко казано в нея „ изтича “ точно от специфичните служби, които са посочени в текста като „ някогашни и сегашни чиновници споделят информация по този въпрос при изискване за непокътната анонимност “.

Те оповестяват, че създават тактики на осведомителната война и съответни ограничения, които да се ползват против висшите съветски водачи при положение на „ съветска интервенция на изборите през 2020 година посредством разтрошаване на системите за гласоподаване и разпалване на различия в обществото “.

Това ще бъде ли интервенция? В продължение на три години медиите убеждаваха американското общество, че Русия се е намесвала в изборите през 2016 година и даже самият Доналд Тръмп спря да спори с това.

Той схваща, че това му излиза скъпо и упорства само, че самият той няма нищо общо с това и намесата не се е отразила на резултата на изборите. Така че няма подозрение по отношение на изборите през 2020 година - в случай че е належащо, съветската диря ще бъде бързо открита.

Разбира се, вероятността от такова „ изобретение “ е доста по-висока при провалянето на Тръмп (но вероятността за такова непрестанно намалява).

Но даже и с успеха му не може да се изключи, че Киберкомандването въпреки всичко няма да нападна Русия.

Само тъй като успеха на Тръмп може да бъде оспорена освен от неговите демократични противници, само че и от “държавата в сянка” и част от специфичните служби. Това, несъмнено, ще докара до изпадането на Съединени американски щати в рецесия на двувластието с най-непредвидимите последствия.

Засега Киберкомандването просто създава тактичност за удар и “излива” информация за него в The Washington Post. За да успокоят американския народ, от една страна, те пазят демокрацията. А от друга - предизвестяват подлите руснаци, че имат дълги ръце.

Същността е следната: „ при положение на интервенция може да се разкрият тайните персонални данни на висшето управление и елита на страната, въпреки че е малко евентуално да обиден персонално президента Путин, защото това ще бъде прекомерно провокативно “.

Ето по какъв начин ги разказва The Washington Post:

„ Като нова тактичност се преглеждат дейности против ръководителите на специфичните служби, военните командири и евентуално някои олигарси. Съобщенията, изпратени до тях, ще бъдат съпроводени от лимитирани кибероперации, чиято цел е да показва, че американците могат да хакнат избрана система или профил и да причинят вреди.

Това споделиха хора, отдадени в детайлите. В такива известия ще има предизвестия, че в случай че намесата в изборите не бъде спряна, тези хора ги чакат съществени последствия...

Друг вид е да се популяризира дезинформация, с цел да се употребява съперничеството и враждебността, които съществуват в съветското държавно управление и измежду авторитетния хайлайф. "

Тоест американците имат желание с една ръка да проникват в компютрите на съветския хайлайф, а от друга - ще подмятат разнообразни дезинформации, с цел да го разделят. Това е същинска осведомителна война, за чиито проекти те не се двоумят да си признаят.

Това обаче не се отнася единствено за проектите. Макар и в публикацията да е посочено, че:

„ През 2016 година чиновници на Съвета за национална сигурност от администрацията на Обама създадоха серия кибероперации против Русия, сходни на тези, които Киберкомандването възнамерява през днешния ден.

Но, както сподели един някогашен началник, „ никой не изпитва предпочитание да ги приложи “. „ Разликата сред 2016 година и през днешния ден е от небето до земята “, сподели още един някогашен пълководец, който означи, че преди няколко години Киберкомандването мисли доста по-сдържано и обичайно. “

Това е по-скоро отвращение да се признае, че военните осведомителни интервенции към този момент са в ход. И освен тези, които са упоменати в публикацията и за които даже Тръмп намерено призна. Това, да вземем за пример, е офанзивата против съветската Агенция за интернет проучвания, която американците упрекват, че се е намесвала на изборите през 2016 г.:

„ Киберкомандването популяризира известия до хакерите, работещи за съветското военно разузнаване, като по този метод сподели, че самоличността им е известна на него и може да направи тази информация обществена...

Киберкомандването изключи сървърите им от мрежата в деня на изборите. Изолацията продължи минимум два дни.

Американците също изпратиха известия, с цел да провокират комплициране и противоречие измежду чиновниците на Агенцията за интернет проучвания, в това число измежду систематичните админи. "

Това изказване показва, че американците към този момент организират интервенции против руснаците, с цел да насаждат и популяризират „ дезинформация, с цел да се употребява съперничеството и враждебността, които съществуват в съветското държавно управление и измежду авторитетния хайлайф “.

И това самопризнание ще има надалеч по-сериозни последствия.

Всъщност това, което се показва за „ осведомени лица” и „ анализатори”, както измежду анонимните съветски канали в “Телеграм”, по този начин и в част от съветските медии, е считано от мнозина за детайл от вътрешната битка сред елитите или опити на несистемната (и постоянно обвързана със Запада) съпротива да дискредитира държавното управление.

Но в този момент тя ще се преглежда на първо място като значим детайл от осведомителната война от страна на Съединените щати.

Не се знае единствено за какво американските специфични служби трябваше да признаят това - или по-точно да загатват за присъединяване си в сходна работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР