Пентагонът съобщи в неделя - 12 февруари 2023 г., че

...
Пентагонът съобщи в неделя - 12 февруари 2023 г., че
Коментари Харесай

НЛО е свалено над американо-канадската граница

Пентагонът заяви в неделя - 12 февруари 2023 година, че американски изтребител е свалил високолетящ обект над езерото Хюрън - едно от Големите езера на границата сред Съединени американски щати и Канада, откакто е прелетял покрай секретна военна база.

Свалянето е последно от необикновена поредност от авиационни произшествия, почнали предходната седмица, когато хипотетичен китайски шпионски балон прекоси континенталните Съединени щати. Това е четвърти път за осем дни, в който американската войска е извикана да унищожи тайнствен обект във въздуха.

С изключение на първия балон, който Китай признава за собствен, Пентагонът към момента не знае какви са обектите и от кое място са пристигнали. На пряк въпрос върховен боен не изключи опцията произходът им да е извънземен. „ Ще оставя на разследващата общественост и на контраразузнаването да решат това “, сподели военачалник Глен Ван Херк, пълководец на Северното командване на Съединени американски щати и Командването на въздушно-космическата защита на Северна Америка (NORAD). „ Не изключвам нищо “, призна Ван Херк, запитан дали може да са забъркани извънземни. „ В този миг ние продължаваме да оценяваме всяка незнайна или евентуална опасност, която се доближава до Северна Америка в опит да я идентифицираме “.

Пентагонът се пробва да получи останките от всеки от четирите свалени обекта, с цел да научи повече за корабите, проникващи в северноамериканското въздушно пространство. „ Няма да ги подреждам като балони “, сподели Ван Херк. „ Ние ги назоваваме обекти с причина. Не мога да кажа по какъв начин остават във въздуха ". Нито един от летящите обекти не съставлява опасност за нищо на земята, показва Ван Херк. Въпреки тези уверения генералът споделя, че тези неидентифицирани обекти съставляват опасност за сигурността на гражданското въздушно придвижване и евентуална опасност за наблюдението.

Поредицата от произшествия частично се дължи на нарасналата военна зоркост след злополуката с китайски балон. NORAD поправя своите радари, с цел да разреши по-ниски скорости и размери и да открива повече летящи обекти.

Всеки ден NORAD управлява въздушното пространство на Северна Америка. На 4 февруари 2023 година е взривен великански китайски балон над Атлантическия океан. В петък, 10 февруари, американски изтребител смъква край крайбрежията на Аляска дребен " обект " с размерите на кола. На идващия ден изтребител смъква различен „ обект “ над Северна Канада.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР