Пентагонът прехвърля програми за биооръжия, които не са били завършени

...
Пентагонът прехвърля програми за биооръжия, които не са били завършени
Коментари Харесай

Руското военно министерство: САЩ местят програми за биооръжия в Източна Европа

Пентагонът трансферира стратегии за биооръжия, които не са били приключени в Украйна, в други страни от постсъветското пространство, както и в страните от Източна Европа. Става дума по-специално за България и Чехия. Това заяви Игор Кирилов, шеф на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на въоръжените сили на Руската федерация, представен от.

Според него Пентагонът има намерение да направи това допустимо най-скоро. Кирилов уточни, че разширението на мрежата от биологични лаборатории основава опасност за военната сигурност на Руската федерация.

Следващата седмица в Женева Русия ще показа обстоятелствата за нарушавания от страна на Съединени американски щати и Украйна на Конвенцията за биооръжията, заяви съветското министерство на защитата. За това написа.

За разлика от нуклеарните оръжия, които Съединени американски щати разполагат на територията на страните сътрудници на НАТО, политиката на Северноатлантическия алианс в биологичната сфера им разрешава да се приближават до границите на Русия, обърна внимание Игор Кирилов.

Според него Съединени американски щати вършат всичко допустимо, с цел да скрият от Руската федерация очевидци на американската биопрограма в Украйна.

Съединените щати признаха съществуването на уреди за биологични проучвания в Украйна. В началото на март 2022 година Вашингтон заяви, че поставя всички старания тези уреди да не преминат под контрола на съветската войска.

Руското министерство на защитата по-рано съобщи, че има доказателства за създаването на биооръжия в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР