Пентагонът представи списък с въоръженията, които вече са пристигнали в

...
Пентагонът представи списък с въоръженията, които вече са пристигнали в
Коментари Харесай

Пентагонът представи списък с оръжия, които Западът праща на Украйна. Мащабите са впечатляващи

Пентагонът показа лист с въоръженията, които към този момент са пристигнали в страната, и на тези, които занапред ще бъдат изпращани

Западните страни към този момент са предали на Украйна към 60 000 противотанкови системи и 25 000 портативни зенитно-ракетни комплекси. Това разгласи ръководителят на Обединения комитет на шеф щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили по време на съвещание на сенатския Комитет по въпросите на въоръжените сили, предава " Гласът на Америка ".

" Украинците са изключително признателни за 60 000 противотанкови системи и примерно 25 000 противовъздушни системи, които са били изпратени от Съединени американски щати, както и от нашите съдружници и сътрудници ", сподели Мили.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен заяви, че страните от Запада изследват опцията за разширение на номенклатурата на въоръжението, което може да се даде като помощ на Украйна.

" Няма да позволим нищо да попречи на украинците да получат това, което им е належащо, и това, което, съгласно нас, може да е дейно. Затова ние сега преглеждаме във всички посоки, това се отнася освен до това, което ние сме дали и продължаваме да предоставяме, само че и това, има ли спомагателни системи, които биха могли да трансформират обстановката, които ние да можем да им доставим. Правим това в хода на тесни съвещания с украинците, а също и с нашите съдружници и сътрудници ", сподели Блинкен.

По-рано УНИАН заяви, че на 6 април Блинкен съобщи, че военната помощ на Съединени американски щати за Украйна от началото на работата на администрацията на Джо Байдън възлиза на 2.4 милиарда $, в това число над 1.7 милиарда $ от 24 февруари насам.

Също Блинкен заяви, че над 30 страни са се включили към Съединени американски щати в оказването на помощ на Украйна в областта на защитата.

Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати с одобрили предаването на Украйна на хиляди комплекси Stinger и Javelin, стотици дронове камикадзета Switchblade за отбрана във войната с Русия.

Съобщението за това се появи, откакто Съединени американски щати утвърдиха 100 милиона $ поддръжка за Украйна.

От Пентагона показаха и лист с въоръженията, които към този момент са пристигнали в Украйна, и тези, които занапред ще бъдат доставяни.

В листата с оръжията за Украйна влизат:
Над 1400 зенитни комплекса StingerНад 5000 противотанкови системи JavelinНад 7000 други противотанкови системиСтотици тактически безпилотни летателни апарати SwitchBladeЧетири радара за следене на противоартилерийски и безпилотни авиационни комплекси Четири противоминометни радиолокационни системиБронирани високомобилни многоелеви автомобилинад 50 млн патрона45 000 комплекта бронежилетки и каски Ракетни системи с лазерно насочванеБезпилотни въздушни системи PumaПрибори за нощно виждане, термокамерни системи и системи за връзка, оптикаТърговски услуги на сателитно снимане.
Си Ен Ен отбелязва, че по този метод общата помощ на Съединени американски щати за Украйна е достигнала 1.7 милиарда $ от началото на войната. Тази сума включва 300 милиона $, утвърдени в границите на Инициативата за подпомагане за сигурност на Украйна, в границите на която нови оръжия ще бъдат закупени от отбранителните подизпълнитеил за изпращане в Украйна.

На 7 април Сенатът на Съединени американски щати единомислещо одобри законопроект за обновяване на програмата от Втората международна война, която ще разреши на президента Джо Байдън по опростена процедура да изпраща оръжие и друга отбранителна помощ на Украйна.

В частност сенаторите поддържаха закона за ленд - лийз, тъй като украинските военни са потвърдили, че могат да оказват ефикасна опозиция ан окупаторите единствено при съществуване на нужното оръжие, а не при изискването на привличане на задгранични военни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР