Пентагонът планира за изведе в орбита още два спътника от

...
Пентагонът планира за изведе в орбита още два спътника от
Коментари Харесай

Поредната подготовка за ядрена война?! САЩ ще изстрелят в космоса „Спътници на Съдния ден“

Пентагонът възнамерява за изведе в орбита още два спътника от вида AEHF (Advanced Extremely High Frequency), които могат да обезпечат информационни връзки в изискванията на нуклеарен спор. Това оповестява Popular Mechanics. Към момента в космоса към този момент действат четири „ спътници на Съдния ден “, които се характеризират с висока резистентност на електромагнитни разстройства. Според военния бюджет на Съединени американски щати за 2019 година, в космоса се възнамерява да бъдат изпратени още две устройства. За това са отделени над 29 милиона $.

От командването на Военновъздушни сили на Съединени американски щати акцентират, че изстрелването на апаратите подхожда с нуклеарната теория на Съединени американски щати. „ Трябва редом да модернизираме цялата нуклеарна триада и системите за бойно ръководство, които ще обезпечат нейната успеваемост “, съобщи министърът на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Хедър Уилсън.

По-рано стана известно, че през 2019 година Пентагонът ще вложи в създаването и развиването на перспективни системи за връзки към 677 милиона $. Освен AEHF се планува създаването и на устойчиви на разстройства GPS-спътници.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР