Пентагонът планира да увеличи производството на артилерийски снаряди с 500%

...
Пентагонът планира да увеличи производството на артилерийски снаряди с 500%
Коментари Харесай

Пентагонът повишава производството на артилерийски снаряди с 500%

Пентагонът възнамерява да усили производството на артилерийски снаряди с 500% през идващите две години, като по този метод производството на стандартни муниции ще доближи най-високото си равнище след Корейската война, написа " Ню Йорк Таймс ".

Според вестника, с цел да усилят производството на муниции, Съединени американски щати ще усилят броя на заводите и ще стартират да наемат нови производители като част от " най-агресивните старания за модернизиране на американската отбранителна индустриална база от близо 40 години насам ".

Преди военната интервенция на Русия в Украйна отбранително-промишленият комплекс на Съединени американски щати произвеждаше по 14 400 неуправляеми боеприпаса месечно, задоволителни за снабдяването на американската войска. Въпреки това, след решението на Вашингтон да достави Киев с гаубици и снаряди, производството на артилерийски муниции е утроено през септември и удвоено през януари. В резултат на това доставчиците са в положение да създават повече от 90 000 артилерийски снаряда на месец.

Според NYT Министерството на защитата на Съединени американски щати ще отделя към 1 милиард $ годишно през идващите 15 години за модернизиране на държавните уреди за произвеждане на муниции. В обявата се показва, че единствено от август 2022 година насам Конгресът на Съединени американски щати е отпуснал 1,9 милиарда $ за тази цел./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР