Пентагонът обвини Иран за опасната ескалация на напрежението, която се

...
Пентагонът обвини Иран за опасната ескалация на напрежението, която се
Коментари Харесай

Нова порция напрежение между САЩ и Иран в Ормузкия проток

Пентагонът упрекна Иран за рисковата ескалация на напрежението, която се дължи на нападението против американския безпилотен аероплан, оповестиха международните организации, представени от БГНЕС.
Говорителят на Централното командване на Съединени американски щати лейтенант Джоузеф Гастела изрично отхвърли информацията от иранската страна, че сваленият безпилотен аероплан е нарушил границите на Иран. „ Дронът на американския флот RQ-4 е прелетял през Персийския залив над Ормузкия пролив, с цел да следи интернационалното въздушно пространство в региона, когато е бил свален в региона на Горук (Иран) Тази офанзива не е била предизвикана от Съединени американски щати ", съобщи специалистът.
Той означи, че офанзивата е ориентирана към подкопаване на опцията на Съединени американски щати да правят наблюдаване в региона, което е належащо за опазване на свободата на корабоплаването. Според военните тези дейности са " опасност за интернационалната търговия " и заплашват свободата на мореплаване в този район, както и международната непоклатимост като цяло.
Гастела сподели, че изказванията на Иран, че дронът е бил в ирански води, са " изрично погрешни ". " Това безконтролно нахлуване е знак за рискова ескалация, то се случи покрай въздушните коридори сред Дубай, ОАЕ и Оман и заплаши почтени жители ", уточни Джоузеф Гастела.

Официален Иран означи, че ще се обърне към Организация на обединените нации, с цел да потвърди, че " американският шпионски аероплан " (дрон - бел. ред.), който е свалил, е навлязъл в иранското въздушно пространство, обратно на изказванията на Вашингтон. " Ние ще отнесем тази нова експанзия до Организация на обединените нации и ще покажем, че Съединени американски щати лъжат за интернационалните води ", сподели външният министър Мохамад Джавад Зариф
Малко по-рано президентът Доналд Тръмп съобщи, че свалянето на американски аероплан от Иран " може да е било неточност ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР