Пентагонът обмисля възможността за изпращане на допълнителни 5 000 до

...
Пентагонът обмисля възможността за изпращане на допълнителни 5 000 до
Коментари Харесай

Пентагонът обмисля да изпрати още 5-7 хиляди военни в Близкия изток

Пентагонът обмисля опцията за изпращане на спомагателни 5 000 до 7 000 военни в Близкия изток за въздържане на експанзията на Иран в района, оповестиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Джон Руд съобщи пред сенатори през вчерашния ден, че шефът на Пентагона Марк Еспър " има намерение да направи промени " в числеността на войските, ситуирани в района. Други източници показаха, че се разисква изпращането на 5 000 до 7 000 военни в Близкия изток, само че подчертаха, че към момента няма дефинитивно решение.

В чуване в Конгреса Джон Руд уточни, че Съединени американски щати следят с безпокойствие държанието на Иран. " Ние продължаваме да следим нивото на опасност и имаме способността да приспособяваме бързо нашето наличие ", съобщи той. Руд беше запитан неколкократно за информацията на в. " Уолстрийт джърнъл " за възможното прекачване на 14 хиляди военни в района. Той отговори, че Еспър към момента не е взел решение, само че нито удостовери, нито отхвърли тази цифра. Говорителката на Пентагона Алиса Фара изрично опроверга информацията на вестника.

Обсъждането на изпращане
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР