Пентагонът обмисля възможността за изпращане на допълнителни 5 000 до

...
Пентагонът обмисля възможността за изпращане на допълнителни 5 000 до
Коментари Харесай

Пентагонът обмисля да изпрати до 7 хиляди военни в Близкия изток

Пентагонът обмисля опцията за изпращане на спомагателни 5 000 до 7 000 военни в Близкия изток за въздържане на експанзията на Иран в района, оповестиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Джон Руд съобщи пред сенатори през вчерашния ден, че шефът на Пентагона Марк Еспър " има намерение да направи промени " в числеността на войските, ситуирани в района. Други източници показаха, че се разисква изпращането на 5 000 до 7 000 военни в Близкия изток, само че подчертаха, че към момента няма дефинитивно решение.

В чуване в Конгреса Джон Руд уточни, че Съединени американски щати следят с безпокойствие държанието на Иран. " Ние продължаваме да следим нивото на опасност и имаме способността да приспособяваме бързо нашето наличие ", съобщи той. Руд беше запитан неколкократно за информацията на в. " Уолстрийт джърнъл " за възможното прекачване на 14 хиляди военни в района. Той отговори, че Еспър към момента не е взел решение, само че нито удостовери, нито отхвърли тази цифра. Говорителката на Пентагона Алиса Фара изрично опроверга информацията на вестника.

Обсъждането на изпращане на спомагателни войски последва няколко решения от пролетта насам за усилване на американското наличие в Близкия изток поради поредност от морски офанзиви и ракетни набези против Саудитска Арабия, за които Съединени американски щати и други страни настояват, че са осъществени от Иран, отбелязва АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР