Пентагонът не разполага с „никакви“ доказателства, които да показват, че

...
Пентагонът не разполага с „никакви“ доказателства, които да показват, че
Коментари Харесай

Пентагонът: Няма информация за готвена от екстремисти в Сирия химическа атака

Пентагонът не разполага с „ никакви “ доказателства, които да демонстрират, че опозиционните групи в провинция Идлиб в Сирия могат да употребяват химическо оръжие, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис.
Руските изказвания са тъкмо противоположните.
Пред кореспонденти Матис отхвърли догатките, че Съединени американски щати могат да улеснят химическата офанзива, а по-късно да упрекват Русия и сирийския режим и да я употребяват като предлог за въздушни удари.
Американските военни към този момент направиха два пъти удари против режима на сирийския президент Башар Асад след две хипотетични офанзиви с химическо оръжие. При последната офанзива в средата на април интервенцията беше с френска и английска помощ.
" Не разполагаме с никаква разследваща информация, която демонстрира, че опозицията има някаква химическа дарба ", сподели Матис.
" Дадохме ясно да се разбере, че като отхвърлим намеците, че по някакъв метод някакво химическо оръжие, което ще бъде употребявано в бъдеще, може да бъде приписано на опозицията, ами... не виждаме нищо, което демонстрира, че опозицията има тази дарба. "
Сред информациите от Русия от " Спутник " оповестиха, че съветското министерство на защитата твърди, че бойци от групировката " Тахрир ал-Шам " се приготвят да извършат " провокация " и са отвлекли 44 деца, с цел да проведат нахлуване „ под подправен байрак “.
Матис отхвърли да каже дали Пентагонът вижда някакви признаци, че сирийският режим може да се готви да употребява химическо оръжие в Идлиб.
„ Предпочитам да не отговоря тъкмо в този момент “, сподели той. " Ние доста внимаваме. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР