Пентагонът има намерение да поиска от съюзниците в НАТО да

...
Пентагонът има намерение да поиска от съюзниците в НАТО да
Коментари Харесай

САЩ се готви да иска от НАТО още военни в Ирак

Пентагонът има желание да изиска от съдружниците в НАТО да изпратят още военни сили в Ирак. Това заяви The Washington Post, базирайки се на свои източници в американското министерство на защитата, съобщи БГНЕС.
Според информацията работата по проектите за усилване на ролята на съдружниците в НАТО във връзка с числеността на военнослужещите им, е пред довеждане докрай. " Министърът на защитата Джеймс Матис счита да показа този проект на среща на министрите на защитата на страните, членове на НАТО в Брюксел през юни ", написа вестникът.
Съединени американски щати " желаят да създадат идната крачка в напъните за изменение на задачите на задачата в Ирак – прекосяване от военна интервенция за битка с бунтовниците от групировката " Ислямска страна " към многонационална стратегия за оказване на подпомагане на иракските сили за сигурност ". Става дума за военни съветници и помощ при подготовката на иракски военнослужещи.
The Washington Post добавя, че за момента не се знае какъв брой военни съветници ще изиска администрацията на Тръмп от съдружниците в НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР