Пентагонът е предложил да се използват ядрени оръжия и при

...
Пентагонът е предложил да се използват ядрени оръжия и при
Коментари Харесай

Пентагонът предложил да се използват ядрени оръжия и при кибератака

Пентагонът е предложил да се употребяват нуклеарни оръжия и при опустошителни хакерски атаки . Това написа американският вестник " Ню Йорк таймс ", базирайки се на някогашни и сегашни чиновници на държавното управление.

Нова чернова на нуклеарната тактика на Съединени американски щати е изпратена на президента Доналд Тръмп за утвърждение. В нея се отбелязва, че се позволява потреблението на нуклеарни оръжия в отговор на разнообразни унищожителни неядрени офанзиви по американската инфраструктура, в това число и при хакерски атаки, което съгласно източниците е най-разстройващо.

 Съединени американски щати възпират Русия с нова нуклеарна бойна глава
Съединени американски щати възпират Русия с нова нуклеарна бойна глава

Новата нуклеарна политика е доста по-агресивна

От десетилетия американските президенти заплашват " първи да употребяват " нуклеарни оръжия против врагове единствено при доста лимитирани условия, такива като отговор против потреблението на биологични оръжия против Съединени американски щати. Но новият документ е първият случай, при който се включват опити за заличаване на огромна инфраструктура като електропреносна мрежа или връзки, които са най-уязвими при потребление на кибероръжия.

Документът, наименуван Преглед на положението на нуклеарните сили, е направен от Пентагона и сега Белият дом прави обзор. Окончателното издание на новата нуклеарна тактика се чака да стане през идващите седмици.

 Тръмп изоставя нуклеарното разоръжаване и подхваща нападателна политика
Тръмп изоставя нуклеарното разоръжаване и подхваща нападателна политика

Вашингтон обмисля да усили нуклеарния си боеприпас и да понижи изискванията

Черновата беше оповестена за първи път от HuffPost през предходната седмица.

Отбелязва, че стратегическата картина пред Съединени американски щати е много мрачна, защото се показват освен осъвременените нуклеарни оръжия на Русия и Китай, а и напредъкът на Северна Корея и евентуално на Иран.

Пентагонът отхвърля да разяснява черновата, тъй като Тръмп към момента не е одобрил документа. Белият дом също не желае да разяснява.

Но трима сегашни и някогашни висши чиновници на държавното управление разкриха, че огромни хакерски атаки против Съединени американски щати и ползите им ще бъдат възприемани като експанзия на непозната страна, против която е целесъобразно да се употребява нуклеарно оръжие, въпреки че източниците подчертаха, че ще има и стандартни разновидности за отговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР