Пентагона реагира с предупреждение към американските войници да са по-предпазливи

...
Пентагона реагира с предупреждение към американските войници да са по-предпазливи
Коментари Харесай

Пентагона предупреди за фитнес приложение, което може да разкрива секретна информация


Пентагона реагира с предизвестие към американските бойци да са по-предпазливи с потреблението на фитнес гривните и другите мобилни приложения за следене на спортната интензивност. Повод за това стана карта, която разкрива военни бази и напредването на бойци в зони на военни дейности. Тази карта е част от приложение за мобилни телефони на компанията Strava Labs и демонстрира придвижването на потребителите по целия свят, с помощта на вградената си GPS система. И в случай че един бегач или колоездач би се чувствал по-спокоен, околните му да могат да се осведомяват във всеки един миг за маршрута му, то за военните бази в Ирак, Афганистан или Сирия, нещата стоят по-различно. Картата демонстрира придвижването на потребителите на приложението на всички места по света и може да пресъздава най-често употребяваните направления на патрулите или точния периметър на една военна база.

Още повече - опит на в. "Гардиън" потвърждава, че app-ът даже може да даде на необятната общност информация за имената на близо 50 военнослужещи във въздушната база в Афганистан, движещи се в границите на 600м.

Говорител на Пентагона разгласи, че ще бъдат взети ограничения за оперативната сигурност и отбрана на въоръжените сили. Военните, които са ситуирани в зони на спорове или в секретни бази, ще би трябвало да демонстрират повече нерешителност, предизвести той.

Използването на смарт телефони, фитнес гривни, както и обществените мрежи, усложнява задачата на отговарящите за сигурността на армията. Те постоянно предизвестяват военните и техните фамилии за заплахите от шерването на сензитивна информация в незащитени обществени платформи. Социалните мрежи са изключително богат източник за събиране на сведения за локализацията на военни елементи, за местата, където живеят фамилиите на военните, както и за информацията от съкровен темперамент.

От своя страна компанията Strava отбрани продукта си, като напомни, че е доста елементарно човек да остане отвън международната онлайн карта за спортни действия. Потребителите могат да дефинират своите действия като „ персонални “ или да ги включат „ в зони на дискретност “ и по този начин те ще бъдат изключени от картата, изясняват от компанията в официално съобщение.

Интересно е да се спомене, че разкритието за общодостъпността на информацията за военните в действителност е инцидентно дело на австралийски студент, който от любознание е решил да прегледа в детайли картата на Strava Labs. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР