Пентагона полага усилия за запазване на отношенията с Турция, на

...
Пентагона полага усилия за запазване на отношенията с Турция, на
Коментари Харесай

САЩ опитва да смекчи тона с Турция заради Инджирлик

Пентагона поставя старания за опазване на връзките с Турция, на фона на изказванията на водачите на страната за вероятното затваряне на военната база " Инжирлик " и радарната станция " Кючерик ", заяви представител на ведомството за РИА Новости.
По-рано турският президент Реджеп Ердоган заплаши, че Анкара може да затвори " Инджирлик " и " Кючерик " в отговор на американските наказания против страната му.
" Ние виждаме положението на нашите сили в Турция като знак на десетилетния ни ангажимент да работим и оказваме помощ да защитим нашите съдружници в НАТО и стратегическия ни сътрудник на Турция. Министерството поставя старания да поддържа тези връзки, като в същото време предизвиква Турция да води по-конструктивна политика във връзка с С-400 и в Сирия, както и в други аспекти, когато има различия “, споделя източникът. Той означи ролята на Турция в Афганистан, Косово и Ирак, добавя БГНЕС.
Базата " Инджирлик " в провинция Адана в Южна Турция се употребява от Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Американските военни поддържат и станция за ранно предизвестие против ракетно нахлуване, която е ситуирана в района " Кючерик " в провинция Малатия в Югоизточна Турция и е част от системата за противоракетна защита на НАТО в Европа.
Доставките на най-новите съветски системи за Противовъздушна отбрана С-400, които провокираха рецесия в връзките сред Турция и Съединени американски щати, започнаха в средата на юли. Според Ердоган, C-400 ще бъде изцяло настоящ през април 2020 година Вашингтон изиска отвод от договорката и настоя в подмяна Турция да придобие системите за Противовъздушна отбрана Patriot, заплашвайки да забави или даже да анулира продажбата на последния модел изтребители F-35 за Турция, както и да наложи наказания. Анкара отхвърли да направи отстъпки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР