Пенсионните системи на Обединеното кралство от няколко десетилетия твърдят, че

...
Пенсионните системи на Обединеното кралство от няколко десетилетия твърдят, че
Коментари Харесай

Климатичните промени: Какви са перспективите за инвеститорите



Пенсионните системи на Обединеното кралство от няколко десетилетия настояват, че би трябвало да се регистрират екологичните, обществените и управническите (ESG) фактори при вземането на капиталови решения – след което значително не престават да влагат без значение от тези фактори. Посоката е вярна, само че липсва фокус и инерцията пречи на напъните да се употребяват вложените трилиони за битка с изменението на климата.

Попечителите на пенсионните схеми в Обединеното кралство са виновни да минимизират рисково насочените приходи за членовете на схемата и, теоретично, са персонално финансово виновни за загубите от неразумни решения. В исторически проект това е получило предивства по отношение на всички други съображения.

Официалната позиция в този момент е, че изменението на климата съставлява значителен риск за спестяването при дълготрайна пенсионна скица. До 1 октомври 2019 година съвсем всички професионални пенсионни фондове в Обединеното кралство ще би трябвало да документират своя метод към факторите на ESG и да разгласяват своите заявления за капиталовите правила (SIP), като се обърне особено внимание на климатичните промени. В резултат попечителите, които до момента са били обезпокоени само за доверителните си отговорности, в този момент ще би трябвало да бъдат загрижени и по отношение на метода си към изменението на климата.

Отговорното вложение е налагаща се наклонност през последното десетилетие; породиха многочислени организации - от ShareAction на Англия до интернационалната ClimateAction100 +, която има повече от 320 членове, контролиращи групово Щатски долар 33 trn. Понастоящем има 2372 подписали правилата на Организация на обединените нации за виновна инвестиция, представляващи активи под ръководство (АУ) от 86.3 трилиона $ (виж графиката).

" Виждаме редица огромни институционални вложители, които слагат ограничавания върху това къде ще влагат, което стартира да оказва въздействие върху това от кое място ще пристигна капиталът и дали ще окаже напън върху обичайните петролни и газови компании да стартират да се приспособяват ", споделя Крис Мидгли, началник на компанията по разбори в осведомителната компания S&P Global Platts.

Управителите на активи сигурно са взели под внимание тези трендове. Каролайн Ескот, която се занимава с капиталовата и управническата политика в пенсионно-осигурителната асоциация (PLSA), отбелязва, че половината от изложителите на годишна капиталова конференция на организацията в Единбург са избрали ESG за главно обръщение и това се обрисува като тематиката, предизвикваща максимален интерес измежду интервюираните делегати. " Харесваме го или не... ясно е, че 2019 е годината, в която ESG най-сетне стана мейнстрийм ", споделя тя.

Практическо осъществяване

Въпреки че множеството фондове биха желали да окажат позитивно влияние, използването на тази политика надалеч не е просто или без разноски. В взаимозависимост от гледната точка, доста от акциите на на FTSE 100 биха могли да пострадат от етичните правила, фирмите за военното съоръжение (BAE Systems, Rolls Royce), от тези за хазарта (Flutter Entertainment) до тютюневите концерни (British American Tobacco) и алкохолните производители (Diagio и други).

Три от първите пет английски компании по пазарна капитализация имат ползи в секторите нефт и газ- Shell, BP и BHP. И нещо изключително значимо за пенсионните системи - Shell заплаща най-големите дивиденти. Инвеститорите не биха могли да се надяват да запазят уравновесен портфейл, в случай че отстранен от него необятни елементи на стопанската система.

Малко пенсионни системи заемат крайната позиция, като постановат обща възбрана за вложение в избрани компании или браншове. " Повечето институционални вложители имат доста по-усъвършенстван метод ", споделя Сандра Карлайл, старши виновен капиталов експерт в HSBC Global Asset Management. Понякога клиентите се усещат под напън - изключително университетските дарения, в случай че участниците имат отношение към изменението на климата - само че когато обясняваме последствията от отдръпването, те вземат решение да изберат този рисков портфейл, който би нарушил техните отговорности да минимизират рисковете. " Според Сандра Карлайл пенсионните системи от ден на ден се отдалечават от интензивно ръководените фондове към пасивно ръководените с по-ниски разноски.

Пасивното ръководство въпреки всичко има граници. Дори и най-големият петролен експерт сигурно щеше да се ангажира с Blackrock или Vanguard, с AuM от Щатски долар 6.5 trn и Щатски долар 5.2 trn надлежно. " Ако казвате, че като притежател сте загрижени, че изменението на климата подкопава възвращаемостта, те ще се ангажират, " споделя Карлайл. " Те почитат обстоятелството, че сте вложили капитал. Те могат с почитание да не се съгласят, само че е доста извънредно да откажат. "

Мениджърите на активи могат също да свият политиката си в AGMs на компанията, според от единодушието на вложителите. Липсата на гласност, без значение дали е оправдана или не, може също да аргументи обилни вреди на репутацията и да притегли вниманието на протестиращите.

" Преди няколко години огромните производители на нефт и газ опитваха да се защитят с отговори, които неглижираха казуса “, споделя Карлайл. " Това се е трансформирало. Промените в климата са действителни, държавните управления реагират и потребителското държание се трансформира. Климатичната изключителна обстановка прави доста по-трудно за фирмите да дават отговор на поставените въпроси. "

Тя отбелязва, че регулирането от ден на ден постанова дейности и начинания, като да вземем за пример работната група по обвързваните с климата финансови оповестявания (TCFD) обезпечава рамка за докладване.

Пасивните пари към този момент не могат да се одобряват за даденост, защото изключването става доста по-лесно. На 3 юли Лондонската фондова борса промени своята класификационна система: производителите на нефт и газ станаха невъзобновяема сила, а различната сила стана възобновима сила. Една фина смяна, може би, само че тя измества усещането за това, което се счита за мейнстрийм, и улеснява изключването - без значение от тънкостите на енергийния микс на компанията. Тези класификации също по този начин отразяват институционални капиталови решения, като да вземем за пример кои компании ще бъдат наранени от решението от 2017 година Norges Bank да понижи с Щатски долар 1 tn запасите от петрол и газ.

Правилна цел

Друг проблем за вложителите е вярното установяване на задачите. Индустриалните процеси от всевъзможен тип неизбежно въздействат върху околната среда. Нефтените и газовите компании могат да бъдат виновни за добива на запаси, само че самолетните компании, производителите на цимент и потребителите, които карат коли и затоплят къщи, вземат окончателното решение за освобождение на CO2.

Освен това въглеводородното произвеждане не изчезва, даже в случай че огромна нефтена компания се откаже от добива - единствено отстъпва място на друга компания, която може би не е под същото равнище на напън или надзор. " Има резултат на водно легло - той се появява там, където има най-ниско равнище на ръководство, " споделя Мидгли. " Трябва да внимаваме за непредвидените последствия. Има смисъл да се прави и огласява контролът върху тези активи при огромните петролни и газови компании, които се държат виновни по високи стандарти и имат най-хубавата технология. "

Правното ръководство и ръководството на общите вложения (LGIM), при което AuM надвишава 1 тона, започва нов метод през 2016 година в отговор на Парижкото съглашение от COP21 и рапортува второто си годишно умозаключение през юни. Тя разпознава шест бранша за особено внимание: нефт и газ, минно дело, електроснабдителни предприятия, автомобилни производители и, може би по-изненадващо, търговци на дребно и финансови услуги.

Тези организации не са заинтригувани от морални преценки по отношение на общите излъчвания на CO2, а вместо това употребяват въздействието си, с цел да упорстват за бистрота и популяризират най-хубавите практики. Оттеглянето е последна мярка и разговорът продължава даже откакто се случи.

„ Ние я назоваваме ангажимент с последици, които имат резултати и влияние “, споделя Мериям Оми, началник на тактиката за резистентност и виновна инвестиция в LGIM. " Ние не сме [заинтересовани] да имаме непрестанен разговор.. Това е голям проблем, който изисква незабавни дейности - нямаме 10 или 20 години. "

През тази година се стигна до там ExxonMobil да стане претендент за изключване от листата на огромните финансови вложители и фондоме, защото не отговаряше на основните минимални условия на LGIM за отчитане на излъчванията и задачите. Тя не се ангажира с цели за цялата компания за по този начин наречените излъчвания от обсега 1 и 2 (от директните действия и продадени продукти) или да разкрие излъчванията от обсег 3 (непреки излъчвания от дейностите нагоре и надолу по веригата). Други четири нови компании бяха продадени: Hormel Foods, Корейската електрическа корпорация, Kroger и Metlife се причислиха към China Construction Bank, Rosneft, Japan Post Holdings, Subaru, Loblaw и Sysco Corporation.

Американският самостоятелен Occidental беше възобновен в капиталовия лист след усъвършенствания, на пръв взор изненадващо, като се има поради голямото придобиване на Anadarko и неговите запаси. Компанията се възползва от „ смяната в ангажираността, подкрепена от осезаеми дейности “, защото тя ще разкрие обсег 3 и ще разгласи цели за обсег 1 и 2.

" Енергийната активност ще бъде едно от най-важните неща, които се мерят фирмите, " споделя Платс Миджли. " Светът признава, че имаме потребност от въглеводороди - въпросът е да покажем, че фирмите създават толкоз отговорно, колкото е във опциите им. BP и Equinor се открояват, като се ангажират да да усъвършенства енергийната си успеваемост. Equinor приказва за понижаване на интензивността на производството си с 50% Това ще бъде главният индикатор, който вложителите и деятелите ще търсят. "

Карлайл от HSBC е склонен, че институционалните вложители могат да обхванат в бизнеса доста повече, защото знаят доста по-оперативни елементи. " Той не е податлив да " извади компании от портфейла ", защото " нямаме кристална топка ", с цел да предскажем по какъв начин ще се реализира нисковъглеродният преход. " Всеки сюжет, който сме моделирали, демонстрира, че не минава по пътя на продажбата / изключването, защото е доста мъчно да се предскажат спечелилите и губещите. Може да желаете да инвестирате в тежък емитер, в случай че е на ниска цена и има забавни активи, които могат да бъдат трансферирани към о-устойчиви - ще има опция за оползотворяване.

Енергиен преход

Управляващите активи и вложителите нормално не тласкат огромните производители на петрол и газ към възобновима сила. LGIM съобщи, че " това не значи безусловно, че тези компании би трябвало да се преоткриват като компании за възобновима сила ". Вместо това той " би приветствал тактика за дисциплинирано систематизиране на капитала, която е подобаваща за ерата на напредък ".

" Изглежда има хипотеза, че огромният петролен бранш би трябвало да води прехода от въглеводороди към възобновима сила ", споделя Дейвид Хюит, анализатор на петролни и газови изследвания в банка Macquarie. " Оспорвам това. Не съм уверен, че огромното петролно лоби е подобаващото за водач на тази наклонност. "

За да бъде диверсификацията сполучлива, той твърди, че както управителният съвет, по този начин и висшето управление би трябвало да включват представители на новия бизнес. Например компания нагоре по веригата, с ръб, в който преобладават геолози и геофизици (или компания от химически инженери), е малко евентуално да посвети задоволително внимание на слънчевата или вятърната сила, с цел да я направи сполучлива. Опитите на огромните петролни производители да се дистанцират от въглеводороди не са доста сполучливи, прибавя той. " Историята на диверсификацията е много бедна. "

Хюит споделя, че уменията при добива и превозването на нефт могат елементарно да бъдат приложени към газ, само че не и към възобновими източници. " Не съм уверен, че би трябвало да се движите оттатък газта. Мога да схвана присъединяване на такива компании, които нагоре по веригата вземат участие при стимулирането на нови пазари на полутечен природен газ - при интегрирания метод за веригата на цената на Shell, BP и Total включването и на вятърната и слънчевата сила са логически ход.

Macquarie откри, че междинната възвръщаемост в Северна Америка на сушата е 33%. За съпоставяне, слънчевата (PV) и вятърната сила - на сушата или в морето и в развитите или нововъзникващите пазари - създава възвръщаемост сред 5% и 8.7%. " Ако вярвате в тези числа ", споделя той, " огромните ресурсни компании би трябвало да останат [в петрола и нефтохимията]. "

Според Macquarie има огромно разминаване в мненията. " Америка не се интересува от енергийния преход, а в Европа има огромно разделяне ", споделя Хюит. Нейният разбор води до напълно друг резултат по отношение на този на LGIM. При него има по-добри вероятности за ExxonMobil, Shell, Total, OMV, Galp и Repsol и неутрални вероятности за BP, Chevron, Eni, Equinor и Petrobras.

Platts `Midgley е по-убеден в пригодността на петролните компании за възобновими енергийни източници. Той прибавя, че биогоривата от второ потомство ще се нуждаят от технологии като хидролиза, петролните рафинерии могат да бъдат преобразувани в биорафинерии, а производството на водород от газа ще се нуждае от оползотворяване и предпазване на въглерода.

Повечето петролни и газови компании влагат сред 5% и 10% капиталовложения във възобновими източници и по-голямата част от обичайните действия. " Част от това е просто добър бизнес, някои от тях са резултат от натиска на вложителите ", споделя Мидгли. " Възобновяемите енергийни източници вършат доста ниски облаги и понижават възвръщаемостта на акционерите. Отнема време, с цел да развият здравословни равнища на възвръщаемост и би трябвало да инвестирате, с цел да постигнете мащаб, започвайки с малко и изграждайки качества. "

Енергийният анализатор на Macquarie Кийгън Крюгер допуска, че методът на огромния гърмеж може да е по-добър. " Ако нефтена и газова компания е сериозна във връзка с вятъра в намерено море и желае мащаб, тя би трябвало просто да построи план за 10GW в средата на Северно море... и да покаже своята дарба да ръководят строителния риск. Те ясно знаят по какъв начин да го създадат. Това би било метод да се получи достъп до бранша.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР