Пенсионирани учители на ръба на оцеляването в Петрич. Възрастните брат

...
Пенсионирани учители на ръба на оцеляването в Петрич. Възрастните брат
Коментари Харесай

Помощ в нужда: Младежи откриха пенсионирани учители, живеещи в тежки условия

Пенсионирани учители на ръба на оцеляването в Петрич. Възрастните брат и сестра живеят в извънредно тежки условия, само че са с висок дух.

За случая им алармираха младежи от града, които започнаха акция по обгрижване на небогати хора от региона.

Първото нещо, което Иван Андреев вижда заран, е учебното заведение, намиращо се на метри от вкъщи му.

„ Тоя, който не ме познава, да знае - Когато Андреев приказва, Европа мълчи! Вътрешно си рева, но без сълзи, а рев без сълзи - тежко боли “, споделя Иван Андреев, пенсиониран преподавател.

Бил преподавател по френски и философия. След 40-годишен стаж се пенсионирал. Взима пенсия и не се оплаква.

„ Да си ги ядем пенсиите, няма значение какъв брой е, депутатите може да имат и 5000 лв. пенсия, но и те ще умрат, единствено нероденият не умира “, споделя още Иван.

В дребна стаичка живеят със сестра му - и тя била преподавател, само че през днешния ден е прикована на леглото.

„ Ботев си спомня: „ Не плачи, майко, не тъжи, че станах азе бунтовник, бунтовник, майко, въстаник, та тебе клета оставих “, споделя Мария Андреева.

Разчита на грижите на брат си.

Всеки ден общественият патронаж им доставя една порция храна, която заплащат, тъй като се отказали от безплатната.

В дните на рецесия Стоян Димитров събира другари и обикаля града, в търсене на хора в потребност. Така попада на фамилията.

„ Да кажа жалост, да обидя индивида, разбираш ли, тъй като той се срами, обаче няма от какво да се срами, тъй като е почтен, би трябвало да се срамят другите хора, тези, които имат доста, по неизвестно какъв метод, а живеят в охолства “, споделя Стоян Димитров, доброволец

„ Може би до момента в който трае това нещо, ще се стараем да оказваме помощ, доколкото можем, освен на тях като семейство, а и на други също “, споделя Николай Тренчев, доброволец.

Получили сигнала, от общината ще изпратят хора да разчистят и оказват помощ. И ще стартират да доставят по две порции храна - гратис.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 565 16 22 42 Света 1 364 828 18 824 76 483 293 879 Заразени* Нови Починали България 565 16 22 Света 1 364 828 18 824 76 483
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР