Пенсиониран военен от авиацията, набит от полицай преди 7 години,

...
Пенсиониран военен от авиацията, набит от полицай преди 7 години,
Коментари Харесай

Уникална история: Георги завърши право, за да получи възмездие, след побой от полицай ВИДЕО

Пенсиониран боен от авиацията, набит от служител на реда преди 7 години, съумява да се снабди с видеозаписи от личния си побой едвам в този момент. Оказва се, че служителят на реда, нанесъл побой над Георги Карамарков, не е получил наказване от съда поради разпрата, предава Нова тв.

Военният обаче желае да се опълчи на полицейския произвол.

Март месец 2012 година. След словесна престрелка поради сина на старши служител на реда Красимир Петков, пенсионираният офицер от авиацията Георги Карамарков е извикан в полицейското ръководство.

Там към този момент са детето и афектираният родител. Карамарков идва за информация, само че на вратата е посрещнат от ударите на служител на реда Петков. Камерата от фоайето на районното ръководство улавя малко от побоя на открито и повече от последвалия удар, от който Карамарков губи за малко схващане.

След побоя Георги Карамарков постъпва за малко в болница. 69-годишния мъж през днешния ден е получил затруднения поради претърпяна по-рано тежка интервенция на белия дроб и голям брой контузии. Полицай Красимир Петков е с дисциплинарно наказване, само че към момента на работа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане и муден правосъден развой, за който Георги Карамарков и юристът му настояват, че е бил муден съзнателно от служители на реда и магистрати. Много от държавните обвинители пък сами си дават самоотвод по случая поради директните си задължения с служител на реда Петков.

"През този повсеместен интервал от седем години се смениха седем прокурора. Някои от тях прекратяваха производствата, други се оправдаваха, че са в близки връзки с служител на реда Петков. И всичко това костваше доста старания, защото се губеше време, защото не се произнасяха в избрания период, влачеха всичките тези доказателства, които ние сме им подали, не бяха справедливи, транспарантни и откровени. Всичко това задълбочаваше цялостния ход и довеждане докрай на обективния развой в период ", изясни юрист Тодор Тодоров – бранител на Георги Карамарков.

Още по-интересен се оказва дългият близо 7 години опит на Георги Карамарков да се снабди със видеозапис от охранителните камери, снимали побоя над него. Това било отказвано неведнъж и на юристът му.

Това стимулира Георги Карамарков да се снабди със записите по различен метод.

И той стартира да учи право, а по-късно завърши висшето си обучение с отличие по съдебно-инжеренни експертизи и техника на сигурност, като избира да направи дипломната си работа тъкмо за „ Експертно техническо-криминалистично проучване на лица”.

Днес 69-годишния Карамарков е дипломирано експерт, което най-сетне получава публично дълготърсените видеозаписи. Съдебният проблем обаче завършва без неоправдателна присъда за служител на реда Красимир Петков.

Потърсихме на посочения ни адрес някогашния към този момент служител на реда, само че не го открихме. На адреса се оказа, че към този момент живеят родителите му. Семейство Петкови отхвърлиха да разясняват дългата правосъдна сага.

В търсене на правдивост седем години след нанесеният му побой Георги Карамарков ни потърси още веднъж за подпомагане.

С хрумвания в страната ни да бъде взаимстван готовият американски модел на работа, в която всеки служител на реда има видеокамера по време на работа, което може да е превантивно в противодействието на полицейския произвол.

Седем години след правосъдния развой Георги Карамарков е получил мнение от комисия в инспектората на Висшия правосъден съвет, констататиращ редица нередности, забавили процеса. А за забавянето на правосъдния развой Карамарков ще бъде финансово заплатен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР