Пенсиониран висш американско военен похвали украинските въоръжени сили за правилна

...
Пенсиониран висш американско военен похвали украинските въоръжени сили за правилна
Коментари Харесай

US генерал: Крим е ключов, загубят ли го, в Кремъл ще плюят на Донбас

Пенсиониран върховен американско боен похвали украинските въоръжени сили за вярна тактика за Крим, съобщи украинската организация УНИАН.

Ген.-лейт. Бен Ходжес, някогашен командващ войските на Съединени американски щати в Европа, сподели, че Украйна вярно нападна мостовете сред континента и полуостров Крим, окупиран от Русия през 2014 година Така Киев се стреми да прекъсне снабдяването и да направи неосъществим достъпа на нови войски на мощно милитаризирания полуостров, сподели той.

" Да се изолира Крим и да се направи той непроходим за съветските войски - ето по какъв начин те (украинците - б.р.) ще победят - написа Ходжес в обществената мрежа Екс (доскорошна Туитър). -

Крим е основен. Кремъл ще плюе на Донбас, когато бъде свършено в Крим. "  

Ходжес направи този коментар в онлайн полемика с шведския икономист и посланик Андерс Ослунд.

Първата украинска офанзива против Кримския мост, съществена снабдителна артерия сред континентална Русия и полуострова, беше на 8 октомври 2022 година, когато на него се взриви камион и унищожи секция от оборудването. 

Киев назовава моста " нелегално издигнат " и го счита за законна цел. Русия дефинира украинските офанзиви по моста като " терористични ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР