Пенсионерски съюзи настояват за индексиране на всички пенсии за осигурителен

...
Пенсионерски съюзи настояват за индексиране на всички пенсии за осигурителен
Коментари Харесай

Пенсионерският съюз иска всички пенсии за осигурителен стаж да се индексират от 1 юли 2019 г.

Пенсионерски съюзи упорстват за индексиране на всички пенсии за застрахователен стаж от 1 юли 2019 година Това бе оповестено на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса, Съюза на пенсионерите 2004, Националното съдружие "Гражданско общество в България ", в. "България без граници ", пенсионерски организации, Академия "Трета възраст ".

Те упорстват от 1 юли 2019 година да се индексират всички пенсии за застрахователен стаж и възраст с механизма за преизчисляване на основата на междинния застрахователен приход за миналата календарна година с отчитане на средногодишната инфлация за 2016 и 2017 година

Друго искане е минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст началото на идната година да стане 55 на 100 от минималната работна заплата, открита за същата година.

Пенсиите за неработоспособност заради общо заболяване, трудова акцидент, професионална болест или военна неработоспособност, да се дефинират след актуализиране на нормативната и поднормативната уредба обвързвана със общественото обезпечаване, опазването на здравето, здравната експертиза и оценката на работоспособността на хората с увреждания. Те би трябвало да са обвързани с размера на обществената пенсия за напреднала възраст в съответствие от 100 % до 160 на 100 за другите пенсии.
Освен това желаят анулация на пар.6, ал.1 от Преходните и заключителните разпореждания на Кодекса за обществено обезпечаване /КСО/, който се отнася за така наречен таван на пенсиите. Според тях тази норма е в нарушаване на правилата на равнопоставеност и правдивост и по своята същина постанова дискриминация във връзка с част от българските пенсионери.
Те упорстват да се одобри Закон за възрастните хора, които съставляват над 30 % от популацията на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР