Пенсионерите вече са най-голямата група данъкоплатци в Гърция, потвърждавайки прогнозите

...
Пенсионерите вече са най-голямата група данъкоплатци в Гърция, потвърждавайки прогнозите
Коментари Харесай

Как за десетилетие пенсионерите станаха най-големият данъкоплатец в Гърция?

Пенсионерите към този момент са най-голямата група данъкоплатци в Гърция, потвърждавайки прогнозите за резултата на растежа на застаряващото население върху държавните финанси, написа локалното издание Kathimerini.

Броят на пенсионерите в страната е повишен доста от началото на финансовата рецесия до момента. Увеличението при тях е най-голямо спрямо всички останали групи данъкоплатци в страната.

По-конкретно данните на Независимият орган за обществени доходи сочат, че в 9 от 13-те района в страната хората в пенсионна възраст са с по-голям дял от наетите на трудов контракт, заетите в земеделието и тези на свободна процедура.

Статистическите данни показват, че от края на 2014 година броят на пенсионираните хора в южната ни съседка са нарастнали с 233 000 души. В съпоставяне с началото на последното десетилетие те са с 588 360 души повече - от 1 667 428 през 2010 година до 2 255 788 през днешния ден.

В същото време дейното на пазара население понижава доста за този интервал.

Преди началото на икономическата рецесия пенсионерите в Гърция съставляват 29% от данъкоплатците. Днес техният дял към този момент е 35,4 на 100.

Същите данни обаче демонстрират и съществено понижение на приходите на пенсионерите в страната от рецесията насам. Ако през 2010 година те са заявили общо годишни приходи в размер на 27 милиарда евро или приблизително по 16 228 евро на година на човек, то през днешния ден приходите на тази група са приблизително 11 175 евро на човек или с 31,13% по-малко.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР